Brindisi

In de regio Puglia vind je meerdere havensteden, aangezien deze regio aan de Ionische- en Adriatische Zee ligt. Eén van de grootste havensteden is zonder twijfel Brindisi. Dit is niet alleen een grote havenstad, maar het is ook nog een hele gezellige stad. Bovendien is het een stad met de nodige bezienswaardigheden en verschillende gebieden.
Tijdens jouw vakantie in Puglia is een bezoek aan deze stad eigenlijk wel aan te raden. De stad Brindisi bevindt zich op ongeveer 120 kilometer van de stad Bari. Het is echter ook mogelijk om vanuit Amsterdam en Eindhoven naar Brindisi toe te vliegen. De luchthaven bevindt zich net buiten de stad, waardoor je relatief snel in het centrum van deze havenstad staat. Vanaf dat moment kun je letterlijk en figuurlijk alle kanten op. In Puglia is Brindisi hoe dan ook één van de meest aantrekkelijke steden. Om meerdere redenen.

Top 3 bezienswaardigheden in Brindisi

Deze relatief grote stad kun je tijdens jouw vakantie in Puglia eigenlijk niet links laten liggen. Als je naar Brindisi gaat, zijn de volgende bezienswaardigheden zeker aan te raden:
1. Porto di Brindisi
Ja, een bezoek aan de haven van Brindisi mag én kan eigenlijk niet ontbreken. In deze stad proef je echt de industriële sfeer van het oude Italië. Bovendien kijk je vanuit de haven over de Adriatische Zee. Uniek, fraai en indrukwekkend tegelijkertijd.
2. Palazzina del Belvedere
In deze regio zijn veel archeologische opgravingen gedaan. Men heeft ervoor gekozen om veel van deze opgravingen ten toon te stellen in de Palazzina del Belvedere. Voor alle cultuur- en historieliefhebbers is een bezoek aan dit museum dan ook aan te raden.
3. Kathedraal van Brindisi
Net zoals veel andere steden in Puglia heeft Brindisi ook een prachtige kathedraal. In deze kathedraal vind je zelfs nog de originele mozaïekvloer uit de 11e eeuw. De kathedraal zelf is gebouwd in de prachtige Romaanse stijl.

Brinsidi Hotels


In een stad van 90.000 inwoners vind je ongetwijfeld veel hotels. Nou, dat is zeker het geval in Brindisi. In deze stad kun je echt uit honderden hotels kiezen; sommige hotels bevinden zich echt in het centrum, terwijl andere hotels zich meer in de buitengebieden bevinden. Ook rondom de luchthaven vind je overigens meerdere hotels terug. Het aanbod van hotels is in Brindisi ook behoorlijk divers. Je kunt voor een 3-sterren hotel kiezen, maar ook voor luxe 5-sterren hotels. Doordat het aanbod zo divers is, vind je voor elk tarief wel een geschikt hotel in Brindisi.

Bekijk aanbiedingen voor Brindisi

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Brindisi

Brindisi Italië

De stad Brindisi is aan de Adriatische Zee gelegen. De stad telt maar liefst 90.000 inwoners en is daardoor één van de grotere steden in deze regio. Daarnaast vervult de stad in Italië – en in Puglia – ook nog een belangrijke rol. Vanuit deze havenstad gaan namelijk meerdere veerponten, bijvoorbeeld richting Griekenland. Veel toeristen die Brindisi aandoen, zijn dan ook op doorreis naar Griekenland.
In het verleden heeft Brindisi ook een belangrijke rol vervuld. Eigenlijk alle schepen die vanuit Italië naar de Romeinse kolonies gingen, vertrokken vanuit Brindisi. De ligging van deze stad is al met al uniek én belangrijk te noemen.

Brindisi als vakantiebestemming

Een vakantie in of rondom Brindisi is absoluut de moeite waard. Je kunt heir moeiteloos meerdere dagen verblijven, maar je kunt de stad ook aandoen tijdens jouw rondreis door Puglia. In en rondom deze stad geniet je in ieder geval van de nodige bezienswaardigheden én heerlijke temperaturen. Bovendien is de ligging – direct aan de Adriatische Zee – heerlijk te noemen. In en rondom deze stad geniet je bovendien van indrukwekkende tegenstellingen. De haven van Brindisi is behoorlijk industrieel te noemen, terwijl de binnenstad juist het toonbeeld van rust en pracht en praal is.