Dit moet je weten over Puglia

Ben je van plan om lekker naar Italië op vakantie te gaan? Je hebt groot gelijk. In dit land geniet je van prachtige landschappen, van heerlijk eten en van heerlijk weer. Bovendien kun je uit tal van regio’s kiezen, waarbij Puglia steeds populairder aan het worden is.

Puglia was jarenlang heel armoedig

Pas in de afgelopen jaren is Puglia echt populair onder toeristen geworden. Dit komt vooral doordat deze regio in het verleden heel armoedig was. Puglia kon je eigenlijk zien als het armste deel van heel Italië. Enkele jaren geleden hebben veel instanties hun schouders onder deze regio gezet, waardoor de regio zich gigantisch heeft weten te ‘verbeteren’. Dat Puglia jarenlang armoedig was, zie je in sommige delen duidelijk nog terug. Feit is dat deze regio ook hele mooie kanten heeft; juist door de pracht en praal is deze regio zo populair geworden.

Handige tips Puglia

Puglia ligt aan twee zeeën

Wist je dat Puglia aan twee zeeën ligt? Ja, zeker. Deze regio in Italië ligt zowel aan de Ionische Zee als aan de Adriatische Zee. Hoe dit komt? Dit komt doordat Puglia gelegen is in de ‘hak van de laars’ van Italië. Als je naar de landkaart van Italië kijkt, zie je duidelijk een laars naar voren komen. Het gedeelte van de hak wordt grotendeels door Puglia ingenomen; dit gedeelte wordt aan beide kanten door water omringd.

Puglia is Apulië

Ben je op zoek naar een geschikte accommodatie in Puglia? Of ben je gewoon op het internet op zoek naar meer informatie? Dan kom je al snel ook de naam Apulië tegen. Dit is gewoonweg een variatie op de naam Puglia. In Italië zelf wordt de naam Puglia gebruikt, maar veel Nederlanders gebruiken Apulië.

Grootste olijvenproducent

In Puglia is het maken van een rondreis absoluut aan te raden. Tijdens deze rondreis kom je uitgestrekte velden tegen waarop heel veel olijven verbouwd worden. De regio Puglia is zelfs de grootste olijvenproducent van heel Italië. In Puglia zijn bovendien twee producenten te vinden die tot de 10 beste olijfproducenten van heel de wereld behoren. In Puglia wordt overigens ook veelvuldig wijn verbouwd. Dat is met name het geval in de regio Salento in Puglia. Deze naam kom je op vrij veel Italiaanse wijnen tegen.

Boek vandaag jouw rondreis in Puglia

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Bezoek allerlei kleine plaatsjes

Zoals we hierboven al gesteld hebben, is het maken van een rondreis door Puglia absoluut aan te raden. Tijdens deze rondreis geniet je niet alleen van de prachtige landschappen, maar ook van allerlei kleine plaatsjes. Deze plaatsjes zijn gezellig, zijn schilderachtig en zijn vrij uniek. Dit geldt onder andere voor onderstaande plaatsjes:
  • Alberobello: dit plaatsje is bekend geworden vanwege de trulli huisjes. Dit zijn huisjes die in het verre verleden gebouwd werden, maar door de jaren heen op veel plekken verdwenen zijn. In Alberobello vind je echter nog ruim 1500 van deze huisjes van kalksteen.
  • Viesta. Dit prachtige witte dorp is gelegen op een wit schiereiland. De kern van het dorp ligt op de kliffen, waardoor het echt een prachtige ligging heeft. In dit dorpje is het super leuk om even rond te lopen; je moet daarvoor wel steile trappen beklimmen. In dit schilderachtige plaatsje vallen de witte huizen ook direct op.
  • Ostuni. Een ander bekend wit dorp in Puglia is Ostuni. Dit dorpje ligt op een heuveltop, staan bomvol met witte huizen en beschikt over tal van witte steegjes. Het is echt heerlijk om door deze steegjes te struinen en je te vergapen aan dit unieke dorpje. Vanuit het dorp heb je overigens ook nog een fraai uitzicht.