Bezienswaardigheden in Puglia

Wat doe jij het liefste als je op vakantie bent? Lig je het liefste op jouw strandbedje? Of vind je het ook leuk om dingen te doen, te beleven en te ontdekken? In de regio Puglia maakt het eigenlijk niet uit waar jouw voorkeuren naar uit gaan. Het is nu eenmaal een feit dat je in deze regio van veel soorten bezienswaardigheden kunt genieten.
Dagje weg in Puglia
Zo kun je onder meer veel karakteristieke dorpjes bezoeken. Deze dorpjes hebben veelal een prachtige ligging en beschikken over unieke huisjes. De unieke =trulli-huisjes vind je eigenlijk niet in andere gebieden van Italië terug. Bovendien vind je in deze karakteristieke dorpjes nog de echte, authentieke Italiaanse gezelligheid.
Als je liever de drukte op zoekt, kun je naar één van de grotere steden gaan. Hierbij denken we direct aan de hoofdstad Bari, maar ook de stad Lecce is het bezoeken waard. In en rondom deze steden valt in ieder geval ook voldoende te doen, te zien en te beleven.
Wil je graag tot rust komen? Dan kun je het binnenland van Puglia intrekken of naar de kustgebieden toe gaan. In het binnenland van Puglia kom je niet alleen tot rust, maar je geniet ook nog van prachtige landschappen. Het landschap is behoorlijk ruw, maar bestaat tegelijkertijd ook uit uitgerekte wijngaarden. Een combinatie die uniek is en die je ongetwijfeld prachtig gaat vinden.
Tot slot is het dus ook heerlijk om aan de kust tijd door te brengen. Even tot rust komen. Even uit de sleur van het leven komen. En even van het lekkere zonnetje genieten. In de Italiaanse regio Puglia is alles mogelijk.
Trulli's in Alberobello
In onze ogen is Alberobello één van de mooiste dorpjes van Puglia. Dit is met name te danken aan de unieke trulli-huisjes. Leuk in ieder geval om door dit dorpje heen te lopen.
Castel del Monte
De roemruchte en unieke havenstad Bari is de hoofdstad van de regio Puglia. De meeste vluchten die vanuit Nederland naar Puglia gaan
Bari
De hoofdstad van Puglia is ook zeker het bezoeken waard. Dit is een ware havenstad met een ruw karakter, maar ook met prachtige gebouwen. Een bezienswaardigheid opzich.

Ostuni

In dit kleine stadje vind je voornamelijk witgeschilderde huizen. Doordat deze huizen over groene/blauwe deuren én veel bloempotten beschikken, is het een prachtig aanzien.
Monopoli
Ook dit witte stadje aan de zee is een ware aanrader. Bijkomend voordeel is dat dit nog een (redelijk) onontdekt stadje is; je geniet dus van veel rust in en rondom Monopoli.
Polignano a Mare
Deze stad aan de Adriatische kust is ook een ware aanrader. De stad is gelegen op een kalkstenen klif, heeft een gezellig centrum en heeft een uniek strand. In dit stadje vind je ook nog veel Griekse invloeden.
Brindisi
Onder meer de Tweede Wereldoorlog is van grote invloed op deze stad geweest, maar de stad heeft zich weer op weten te werken. Op dit moment is Brindisi één van de mooiste steden in Puglia.

Salento

Voor een wijnliefhebber is dit het prachtigste gedeelte van Puglia. In dit gedeelte vind je namelijk alleen maar wijngaarden, wijngaarden en nog eens wijngaarden. Erg leuk om eens een dagje te bezoeken.
Gallipoli
Gezelligheid, heerlijk weer en een prachtig strand. Dat is toch wel de manier waarop het stadje Gallipoli het beste getypeerd kan worden. Het is zeker de moeite waard om hier een dagje voor in te plannen.
Lecce
Het Florence van het zuiden. Op die manier kan de prachtige stad Lecce het beste getypeerd worden. Deze stad is eigenlijk de tegenpool van zowel Alberobello en Bari.