Fasano .

Wil jij de prachtige regio Puglia ontdekken? Dan is het maken van een rondreis aan te raden. Als je een rondreis gaat maken, is de kans groot dat je door de provincie Brindisi komt. Dit is namelijk één van de fraaiste provincies van dit prachtige gebied in Italië. In deze provincie vind je ook de stad Fasano. Een stad die om meerdere redenen jaarlijks door de nodige toeristen bezocht wordt.

Allereerst is de ligging van Fasano ideaal te noemen. De stad ligt namelijk tussen Bari en Brindisi in. Als je het te ver rijden vindt vanuit Bari naar Brindisi toe, is het maken van een tussenstop in Fasano de meest logische optie. Veel toeristen maken een rondreis door Puglia en eindigen daarbij in deze stad. Iets wat wij goed kunnen begrijpen, aangezien de stad zelf ook het nodige te bieden heeft.

Bezienswaardigheden Fasano

Fasano, Italië

In Italië vind je meerdere mooie regio’s. Eén van de regio’s die lange tijd onontdekt is gebleven, is de regio Puglia. Ten onrechte eigenlijk, aangezien deze regio veel te bieden heeft. Dat merk je vanzelf als je de provincie Brindisi inrijdt. Je vindt hier bijvoorbeeld de prachtige stad Fasano, maar ook fraaie natuurgebieden. Tevens vind je de prachtige kustlijn langs de Adriatische Zee. In de regio Puglia heeft Fasano eigenlijk een ideale ligging. Met name als je een rondreis gaat maken, is de kans heel groot dat je langs deze stad komt. De weg naar de stad toe alleen is al een feestje.

Hotels in Fasano 

Zou jij graag willen genieten van het mooie leven in Fasano? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere hotels kunt kiezen. Sommige van deze hotels bevinden zich echt in het centrum van Fasano, terwijl andere hotels zich meer in de buitenwijken gebieden. Ook in deze buitenwijken is het heerlijk vertoeven, aangezien je daarbij eigenlijk echt in de vrije natuur bent. Je geniet hier van veel rust, van de prachtige omgeving en van de gezellige stad. Overigens liggen de tarieven in deze regio voor de hotels relatief laag; dat maakt jouw verblijf in Fasano alleen maar aangenamer.

Bezoek Sevla di Fasano

Tijdens een bezoek aan Puglia kun je Fasano eigenlijk niet overslaan. Deze stad is fraai, heeft een geweldige ligging en kent eigenlijk meerdere gezichten. Je kunt echt het centrum van de stad ontdekken, maar je kunt ook kiezen voor de gebieden rondom de stad. Ook die gebieden zijn prachtig. Indien je in Fasano verblijft, kun je bovendien moeiteloos naar de kust in Puglia toe. Ook is het mogelijk om door het bos Selva di Fasano prachtige ontdekkingstochten te maken. Eigenlijk is dit één van de veelzijdigste plekken in heel Puglia.

Het weer in Fasano

Bekijk aanbiedingen voor Fasano

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Fasano

Wil jij ook een bezoekje aan Fasano gaan brengen? Dat is goed te begrijpen. Als je in deze stad bent, mogen de volgende bezienswaardigheden niet op jouw lijstje ontbreken:

1. Selva di Fasano

Als je een liefhebber van natuur bent, is dit bos een droom voor je. Het bos is vrij dichtbegroeid, kent een rijke flora en fauna en beschikt ook over prachtige paden. Als je op deze paden loopt, geniet je ook van een prachtig uitzicht.

2. Kathedraal van Fasano

Ook de kathedraal van Fasano is een lust voor het oog. De kathedraal ziet er prachtig uit en kun je ook van binnen bekijken. Het is compleet iets anders dan het bos, maar juist die tegenstellingen maakt Fasano zo leuk.

3. Piazza Ciaia

Voor liefhebbers van architectuur is ook Piazza Ciaia aan te raden. Dit plein in Fasano wordt namelijk omringd door de meest fraaie gebouwen. Opmerkelijk is dat sommige van deze gebouwen een hele andere bouwstijl kennen. Iets wat sowieso typerend is voor het oude centrum van Fasano.