Weer in Puglia.

In Puglia is sprake van een mediterraan klimaat. Dit betekent dat de temperaturen door het gehele jaar eigenlijk heerlijk zijn te noemen. In de winter is het gemiddeld rond de 12 graden, terwijl het in de zomer gemiddeld rond de 30 graden is. Met name in de afgelopen jaren zijn er echter flinke uitschieters naar boven geconstateerd.
Bijkomend voordeel: in deze gehele regio valt niet al te veel regen. De gemiddelde hoeveelheid neerslag in de maand januari is bijvoorbeeld 42 mm, in de maand mei 21 mm, in de maand augustus 6 mm en in de maand oktober 43 mm. Dankzij de minieme hoeveelheid neerslag is het gedurende het hele jaar heerlijk vertoeven in Puglia.
Wat nou de beste reisperiode voor Puglia is? Dat is eigenlijk de gehele periode van april tot en met oktober. Tijdens deze periode geniet je van aangenaam weer, van een minieme hoeveelheid neerslag en van flink wat zonuren.

Het klimaat in Puglia

Het klimaat in Puglia

Overigens kan het in de zomer wel echt heel warm worden in Puglia. Temperaturen van ruim 35 graden zijn af en toe ‘normaal’ in deze Italiaanse regio. Het fijne hierbij is dat de warmte behoorlijk droog is; de warmte is dus in de verste verte niet te vergelijken met de hitte in ons land. Mede daardoor is het echt heerlijk vertoeven in Puglia.
Neem in ieder geval voldoende zonnebrand in. In de zomerperiode is de UV-index 7; dat is echt fors te noemen. Smeer je daarom goed in en doe eventueel een pet op.