Bari

De roemruchte en unieke havenstad Bari is de hoofdstad van de regio Puglia. De meeste vluchten die vanuit Nederland naar Puglia gaan, landen dan ook op de luchthaven van Bari. Als je eenmaal de stad inloopt, weet je niet wat je ziet. De inrichting van de stad Bari is oprecht uniek te noemen.
Aan de ene kant heeft Bari een behoorlijk ruw en grof karakter. Dit blijkt onder meer uit vervallen gebouwen, uit de nodige graffiti en uit gebieden die er niet al te verzorgd uitzien. Aan de andere kant heeft Bari ook een prachtig centrum, unieke gebouwen en karakteristieke gebieden. Eigenlijk is Bari een stad met twee gezichten. Een stad waarin je in ieder geval de nodige dagen door kunt brengen, óók omdat de stad direct aan de Adriatische Zee gelegen is. Bovendien bevindt Bari zich exact in het midden van de uitgerekte regio Puglia; een rondreis in Puglia start je dan ook perfect vanuit deze havenstad.

Bezienswaardigheden in Bari

Speciaal voor jou hebben we de leukste bezienswaardigheden in Bari op een rijtje gezet:

1. Sint Nicolaas Basiliek.

Deze basiliek is zonder twijfel één van de mooiste gebouwen van Bari. De kerk heeft een prachtige kleur en een prachtige architectuur; bovendien kun je de binnenkant van de kerk op je gemakje bekijken.
2. Piazza Mercantile
Op en rondom dit plein geniet je van de authentieke Italiaanse gezelligheid. Je kunt hier plaatsnemen op één van de terrassen en van bijvoorbeeld een lekkere limoncello genieten. Ondertussen geniet je van het lekkere weer en de prachtige gebouwen rondom het plein.
3. Lungomare
In deze havenstad mag uiteraard ook een boulevard niet ontbreken. De boulevard van Bari heeft de naam Lungomare en is het bezoeken zeker even waard. De boulevard is met name in de zomerperiode druk, gezellig en levendig. Bij de boulevard vind je overigens ook nog een leuke, lokale vismarkt.

Bari Hotels


Wil je in de hoofdstad van Puglia van een aangename vakantie genieten? Dan is het goed om te weten dat je uit veel hotels kunt kiezen. Je kunt voor luxe en grote hotels kiezen, maar je kunt ook in karakteristieke en authentieke hotels terecht. Het aanbod van hotels in de havenstad Bari is in ieder geval behoorlijk divers te noemen. Voor de hotels in Bari betaal je bovendien niet de hoofdstad. Het is namelijk zo dat deze stad – en de gehele regio – lange tijd armoedig waren. In de afgelopen jaren is dat gelukkig flinke verandering ingekomen. Neemt niet weg dat het prijsniveau hedendaags nog steeds relatief laag ligt.

Bekijk aanbiedingen voor Bari

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Bari

De hoofdstad van Puglia

In Italië is Bari ook één van de meest roemruchte steden. Dit is wederom te danken aan het rauwe karakter, waar je hierboven al meer over hebt kunnen lezen. Binnen Italië vervult Bari echter ook een belangrijke rol; dat is met name te danken aan de haven. De haven speelt voor Italië – en voor de gehele regio Puglia – een belangrijke rol.
Overigens telt Bari ruim 330.000 inwoners; daarmee is het zeker geen grote stad in Italië. Qua inwonersaantal welteverstaan. Op het gebied van toerisme en handel heeft Bari zeker wel de nodige waarde.

Vakantie boeken in Bari

Is een vakantie in en rondom Bari aan te raden? Ja, absoluut. Vooral de diversiteit van deze stad spreekt veel mensen aan. Je kunt heerlijk aan het strand liggen, maar je kunt ook de authentieke gebouwen in het stadscentrum bewonderen.
Verder vormt Bari echt een prima uitvalsbasis voor een rondreis. Vanuit deze stad kun je eigenlijk de gehele regio Puglia ontdekken. Een regio die in ieder geval het nodige te bieden heeft. Als je naar Bari op vakantie gaat, geniet je bovendien van aangenaam weer. Met name in de zomer stijgt het kwik regelmatig tot ruim 30 á 35 graden.