Santa Maria di Leuca .

Santa Mara di Leuca; kan een naam nóg Italiaanser? Hoogstwaarschijnlijk niet. Niet alleen de naam van dit dorpje is Italiaans, maar ook de gehele entourage binnen deze plaats. In Santa Mara di Leuca geniet je echt nog van de authentieke Italiaanse gezelligheid. Gezelligheid die je op de toeristische plekken in Italië eigenlijk niet aantreft. Santa Mara di Leuca is steeds toeristischer aan het worden, maar heeft toch haar eigen ‘ziel’ weten te behouden.

Dit stadje is overigens gelegen in het meest zuidelijke puntje van Puglia. Vanuit dit plaatsje kun je dan ook in de Adriatische- én in de Ionische Zee stappen. Juist door deze veelzijdigheid is dit plaatsje ideaal voor mensen die op zoek naar een zon, zee en strandvakantie zijn. Bovendien is er in en rondom dit plaatsje meer dan voldoende te zien, te ontdekken en te beleven. Letterlijk en figuurlijk is het hoogtepunt hiervan de vuurtoren.

Bezienswaardigheden Santa Maria di Leuca

Santa Maria di Leuca, Puglia

Als je naar de kaart van Italië kijkt, zie je een soort van laars afgebeeld staan. De hak van deze laars wordt eigenlijk gevormd door Puglia, waarbij Santa Mara di Leuca helemaal in het zuiden te vinden is. Eigenlijk is dit het meest zuidelijke puntje in de hak van de laars van Italië. Het dorpje zelf is overigens niet al te groot; naar schatting wonen er slechts een paar duizend inwoners.

De bijnaam van dit dorpje is overigens ook niet zomaar uit de lucht komen vallen: finubus terrae. Als we dit naar het Nederlands vertalen, komen we uit op ‘het einde van de wereld’. Dat gevoel heb je ook als echt als je op de vuurtoren van Santa Mara di Leuca kijkt. Je kunt dan maar één ding zien en dat is de zee die oneindig lijkt.

Hotels in Santa Mara di Leuca

In de afgelopen jaren is Santa Mara di Leuca steeds populairder geworden. Dat is ook terug te zien aan de hotels in en rondom dit plaatsje. Het gaat nog steeds niet om super veel hotels, maar de hotels zijn wel van een echt hoog niveau. Ongeacht in welke hotel je in Santa Mara di Leuca verblijft, geniet je van veel luxe. Dat is zeker het geval als je voor één van de hotels met een buitenzwembad kiest. In dat geval kom je al helemaal niks tekort in Santa Mara di Leuca.

Santa Mara di Leuca bezoeken tijdens vakantie

Is het aan te raden om in Santa Mara di Leuca van een heerlijke vakantie te genieten? Ja, zonder enige twijfel. Het leuke van dit dorpje is dat je vele kanten op kunt. Je kunt van de kustlijn genieten, maar je kunt ook van het dorpje zelf genieten. Tevens kun je vanuit dit dorpje de onderkant van de hak van de laars van Italië gaan ontdekken. Ook als je van een dagenlange vakantie wilt genieten, biedt Santa Mara di Leuca daar uitkomst voor.

Het weer in Santa Maria di Leuca

Bekijk aanbiedingen voor Santa Maria di Leuca

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Santa Maria di Leuca

Wil je binnenkort Santa Mara di Leuca gaan bezoeken? Wij kunnen je in dat geval aanraden om zeker naar onderstaande bezienswaardigheden te gaan:

1. De witte vuurtoren

Een absolute aanrader is de witte vuurtoren. Deze vuurtoren bevindt zich op de rotsen en het hoogste punt bevindt zich meer dan 100 meter boven de zeespiegel. Je kunt je vast voorstellen dat je vanaf deze vuurtoren een prachtig uitzicht over de zee hebt. Bij de vuurtoren vind je overigens ook nog een fraaie basiliek.

2. Grotta del Soffio

Ook is het aan te raden om een boottocht naar de grotten van Santa Mara di Leuca te maken. Je geniet hierbij van ongerepte natuur en van een fraai uitzicht over de zee heen.

3. Basilica Santuario di Santa Maria de Finibus Terrae

De basiliek die bij de vuurtoren te vinden is, is het bezoeken ook meer dan waard. Alleen al vanwege de prachtige naam.