Sunweb treinreis naar Puglia?

Wil jij met Sunweb genieten van een treinreis naar Puglia? Op deze pagina vindt je het actuele aanbod.

Treinreis Puglia

Wat een onvergetelijke ervaring was dit! Ik maakte onlangs een prachtige, duurzame reis met de trein en elektrische auto door het authentieke Puglia in Italië.

Treinreis Puglia – Sunweb

Lijkt het je heerlijk om naar Puglia op vakantie te gaan? Dat is niet zo gek, want dit gedeelte van Italië heeft werkelijk alles te bieden wat je zoekt op vakantie; afwisseling, een heerlijk klimaat en bovendien is er veel te zien en te beleven. Wist je trouwens dat er ook een mogelijkheid bestaat om met de trein af te reizen naar het mooie Puglia? Als je met de trein naar Puglia reist en een auto huurt om deze regio te verkennen, is dit een relaxte manier om je vakantie door te brengen. In onderstaand blog kun je lezen wat de voordelen zijn om je reis per trein af te leggen.  Zeker de moeite waard om te overwegen!

Voordelen reizen per trein

Een groot voordeel van het reizen per trein is dat het heel comfortabel is. Je hoeft geen route te volgen, je hebt geen stress van drukke snelwegen en bovendien kom je ook nog een uitgerust aan op de plek van bestemming. Hier komt bij dat je ook altijd naar het centrum van een dorp of stad reist met de trein. Dit scheelt niet alleen veel parkeerkosten, maar ook veel tijd omdat je niet vanaf je parkeerplek meer hoeft te lopen naar het centrum, maar er nu al meteen bent. Ook bespaart het reizen per trein je veel geld, zeker als je vroegtijdig je reis boekt. Tel maar eens op wat je allemaal kwijt bent aan een autovakantie; brandstof, parkeerkosten, maar ook bijvoorbeeld tol zorgen ervoor dat deze kosten nogal flink oplopen. Op het moment dat je onderweg pech krijgt, lopen deze kosten nog verder op.

Comfortabel reizen

Een ander voordeel is dat je tegenwoordig heel comfortabel kunt reizen, denk hierbij aan het opladen van je telefoon onderweg, het mee kunnen nemen van zoveel bagage als je maar wilt en ook bijvoorbeeld het meubilair is prima in de trein. Naar de WC onderweg? Dat is prima mogelijk, het sanitair is schoon en ruim in de treinen tegenwoordig. Ander voordeel van het reizen per trein is dat het milieuvriendelijk is, een trein stoot immers geen schadelijk stoffen uit. Ideaal als je het belangrijk vindt om te denken om het milieu als je op reis gaat. Ook is het reizen per trein ideaal als je graag sociale contacten op wil doen tijdens je vakantie. De kans is groot dat je met andere reizigers in de trein zit, wat natuurlijk meteen een band schept. Zeker als je dezelfde rondreis hebt geboekt, is dit natuurlijk heel erg leuk, je kunt dan samen optrekken tijdens de reis. Nog een laatste voordeel; tijdens het reizen met de trein zie je ook nog eens heel veel Puglia. Je hoeft niet op de weg te letten en hebt dus alle tijd om de omgeving goed in je op je nemen. Geniet van alles wat je ziet onderweg!

Treinreis naar Puglia met Eliza was here

Eliza was here (onderdeel van Sun Web) biedt een prachtige treinreis naar Puglia. Hierbij reis je per trein naar Puglia om daar vervolgens met de elektrische auto de regio te verkennen. Overnachten doe je bij deze reis op twee plekken. Je kunt vanuit Nederland overigens kiezen voor de opstapplekken Arnhem, Utrecht of Amsterdam. Vanuit Nederland zul je reizen met de trein naar Basel, vanaf Basel ga je door naar Milaan. Het laatste stuk je leg je af met de nachttrein, hierbij kun je overnachten in een coupe die helemaal voor jezelf is. Heerlijk toch?

Boek vandaag jouw camping in Puglia

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Elektrische huurauto

Als je kiest voor deze georganiseerde treinreis van Eliza was here naar Puglia, heb je een elektrische auto tot je beschikking hebt. Als duurzaamheid belangrijk voor je is, sluit de elektrische auto hier natuurlijk prima bij aan. Als je een auto tot je beschikking hebt, biedt dat natuurlijk heel veel mogelijkheden in Puglia. De eerste overnachting bij deze reis, is op een Masseria die op ongeveer tachtig kilometer rijden ligt. Je overnacht meteen op een bijzondere plek de eerste nacht, deze masseria bevindt zich namelijk op een olijfgaard van maar liefst duizend jaar oud en beslaat maar liefst tachtig hectare.

Deel twee van de reis

Bij deze georganiseerde reis van Eliza was here, switch je pas op de vijfde dag van accommodatie. Ideaal voor mensen die houden van rust en overzicht en niet teveel gedoe tijdens je vakantie. Toch is het wel leuk om op twee verschillende verblijfplaatsen te overnachten, dit kost niet heel veel moeite, maar zorgt toch weer voor wat afwisseling. De volgende overnachtingsplek bij deze reis, is het Country Resort Borgo Valle Rita, dat ligt op ongeveer een uurtje rijden van de eerste plek. Dit is een biologische boerderij van de familie Lunati, meer Italiaans dan dit wordt het echt niet. Op deze biologische boerderij is van alles te zien, ideaal voor de vakantieganger die houdt van biologische voedsel en interesse heeft in alles wat hierbij komt kijken. Maar het is ook gewoon een hele fijne plek om te verblijven, er is hier ook een zwembad en een bar te vinden. Ook is er een restaurant waar je heerlijke Italiaanse gerechten kunt bestellen die worden bereid met ingrediënten van de eigen biologische boerderij.

Terug naar Nederland

Het fijne van deze georganiseerde reis is, dat je pas om negen uur ’s avonds de trein weer in hoeft. Dit betekent dat je nog de hele dag de tijd hebt om van alles te bezichtigen in Puglia. Dit keer begin je met de nachttrein die Milaan rijdt. Zeker als je een lekkere volle laatste dag hebt gehad, zul je snel in slaap vallen in je privé slaapcoupé. Na twee keer overstappen kom je ’s avonds aan in Nederland. Deze treinreis is een absolute aanrader voor vakantiegangers die houden van comfortabel en duurzaam reizen, maar die met een huurauto wel zelf willen bepalen hoe hun dag eruitziet.