Polignano a Mare

Als je een bezoek aan Puglia gaat brengen, kun je voor een veelzijdige vakantie kiezen. Je kunt de prachtige kustlijn aandoen, terwijl je ook meerdere grote steden kunt bezoeken. Binnen deze Italiaanse regio vind je echter ook meerdere leuke kleine plaatsjes, waar Polignano a Mare één van de beste voorbeelden van is.
Deze stad is gelegen aan de kust van Puglia en is zonder twijfel één van de fraaiste steden. De gehele stad is namelijk op de steile kliffen van de Adriatische Zee gebouwd. Op deze kliffen zijn allerlei – hoofdzakelijk witte – gebouwen neergezet, waardoor de stad een idyllisch gevoel oproept. Deze stad is niet alleen super fraai, maar is ook nog eens gezellig. De stad kan jaarlijks op de nodige toeristen rekenen, maar is eigenlijk nooit té druk. Dat is sowieso een voordeel van de gehele regio.

Top 3 bezienswaardigheden in Polignano a Mare

In onze ogen is een bezoekje aan Polignano a Mare van harte aan te raden. Tijdens dit bezoekje zou je de volgende bezienswaardigheden eigenlijk niet over mogen slaan:
1. De kliffen van Polignano a Mare
Je kunt discussiëren of dit een bezienswaardigheid is, aangezien alles in dit stadje om de kliffen draait. Het is hoe dan ook een aanrader om de kliffen – vanuit meerdere hoeken – te bekijken. Dit stukje natuur vind je eigenlijk niet in deze pracht en praal op andere plekken in Puglia terug.
2. Palazzesse grot
Als je wel een avontuur aan durft te gaan, is een bezoek aan de Palazzesse grot aan te raden. Deze grot is prachtig én uniek. Het is namelijk mogelijk om bij deze grot te dineren; vanuit dit restaurant kijk je zo uit over de Adriatische Zee. Houd er wel rekening mee dat je ver van tevoren bij dit restaurant moet reserveren.
3. Chiesa Matrice kerk
In de stad vind je ook nog prachtige gebouwen, waarvan de Chiesa Matrice kerk het fraaie gebouw is. Dit gebouw werd in de 13e eeuw gebouwd, maar is in de jaren voortdurend aangepast. Bij deze kerk vind je dan ook meerdere bouwstijlen en architectonische hoogstandjes terug.

Polignano a Mare Hotels

Zou jij dit prachtige stadje met eigen ogen willen aanschouwen? Als je naar Bari toevliegt, is het slechts 30 kilometer rijden naar de stad. In en rondom de stad vind je meerdere hotels waarin je van een aangenaam verblijf kunt genieten. Sommige van deze hotels hebben echt een waanzinnig uitzicht; deze hotels zijn namelijk echt op de steile kliffen gevestigd. Je kunt ook voor een hotel kiezen dat iets verder van de steile kliffen af ligt; dat ga je ook merken aan de prijs per nacht. Je hebt hoe dan ook voldoende keuze wat betreft hotels in Polignano a Mare.

Bekijk aanbiedingen voor Polignano a Mare

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Polignano a Mare

Polignano a Mare in Italië

In Italië kom je veel unieke steden tegen; in het rijtje met meest unieke steden past Polignano a Mare sowieso. Deze stad heeft een unieke locatie, is erg gezellig en heeft ook nog enkele bezienswaardigheden in petto. Bovendien heeft deze stad ook nog een rijke historie. Een historie die teruggaat tot de 4e eeuw voor Christus. Al in dat jaar werd deze stad gesticht door Griekse kolonisten.
Door de jaren heen is Polignano a Mare uitgegroeid tot een agrarische stad. Rondom de stad bevinden zich namelijk allerlei olijfgaarden; ook worden rondom de stad allerlei soorten groenten verbouwd.

Vakantie vieren in Polignano a Mare

Kun je een hele week vertoeven in Polignano a Mare? Op zich is dat mogelijk. Je kunt dit stadje namelijk ontdekken, je kunt het gebied rondom de stad ontdekken en je kunt genieten van de heerlijke Adriatische Zee. Door de unieke ligging – op de steile kliffen – is de kustlijn wel uniek te noemen. Je kunt de stranden bij dit strandje dan ook niet vergelijken met veel andere stranden in Italië. Desalniettemin is het mogelijk om in Polignano a Mare van een heerlijke vakantie te genieten. Inclusief fraaie uitzichten en heerlijk weer.