Bestemmingen in Puglia

Puglia is één van de armste regio’s van Italië en is om deze reden erg lang onontdekt gebleven voor toerisme. Verhoudingsgewijs is Puglia, ten opzichte van de rest van Italië ook nog een stuk goedkoper. Niet ter min geniet je in Puglia van geweldige historie, de mooiste bestemming en heerlijk eten. Puglia is op dit moment enorm in trek bij Nederlanders. Waar vroeger Toscane de trekpleister van Italië was, is op dit moment Puglia erg populair. Voornamelijk Fly Drive vakanties zijn erg populair, want mensen willen graag een rondreis maken door Puglia. Hier is Puglia ook erg voor geschikt, omdat het allemaal leuke stadjes en dorpjes verspreid door de regio heeft. Wij bieden u op deze pagina een overzicht van deze leuke plaatsen. Wij vertellen alvast beknopt iets over de verschillende plaatsen, zodat u zelf kunt bekijken welke bestemmingen u toe wilt voegen aan uw rondreis.
5/5
Heb je enig idee wat één van de mooiste plaatsjes van de regio Puglia is? Naar onze bescheiden mening is dat de plaats Alberobello.
4.5/5
De roemruchte en unieke havenstad Bari is de hoofdstad van de regio Puglia. De meeste vluchten die vanuit Nederland naar Puglia gaan
4.5/5
In de regio Puglia vind je meerdere havensteden, aangezien deze regio aan de Ionische- en Adriatische Zee ligt. Eén van de grootste havensteden Brindisi.
4/5
In de provincie Brindisi – in de regio Puglia – is de gemeente Cisternino te vinden. Dit is niet alleen de naam van een gemeente, maar ook van de plaats
4/5
Als je naar Puglia toe gaat, kan een bezoekje aan Salento eigenlijk niet ontbreken. Dit is geen stad in Puglia, maar is de regio aan de onderzijde van Puglia.
4/5
Tijdens een bezoek aan Puglia kun je de stad Ostuni eigenlijk niet overslaan. Deze stad bevindt zich op een unieke locatie en is populair onder de touristen.
5/5
Ben je een liefhebber van kleine pittoreske dorpjes in Italië? Dan zit je in de regio Puglia sowieso goed. In deze regio tref je meerdere van dergelijke dorpjes aan.
4/5
In de provincie Lecce – in de regio Puglia – is de stad Porto Cesareo te vinden. Een stad die qua inwonersaantallen niet al te groot is, maar qua bezienswaardigheden wel.
4/5
Weinig steden in Italië hebben zo’n mooie naam als deze stad in Puglia; Martina Franca. Deze stad, gelegen in de provincie Tarente, kent een rijke historie.
5/5
Ga je een rondreis door Puglia maken? Of ben je op zoek naar een aangename verblijfplaats in Puglia? Ongeacht wat jouw reisdoel precies is…
5/5
Als je een bezoek aan Puglia gaat brengen, kun je voor een veelzijdige vakantie kiezen. Je kunt de prachtige kustlijn aandoen, terwijl je ook grote steden kunt bezoeken.
4.5/5
Monopoli is niet alleen de naam van een bekend bordspel, maar ook van een plaats in Puglia. Dit stadje is gelegen in de provincie Bari en heeft 50.000 inwoners
3.5/5
In de regio Lecce is een unieke stad te vinden. Een unieke stad die door de Grieken gesticht werd en daardoor ook een Griekse naam heeft; Gallipoli.
3.5/5
De Italiaanse regio Puglia is onwijs divers. Je vindt hier prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes, fraaie kustplaatjes en relatief grote steden.
5/5
Enkele jaren geleden kwam Italië met een nieuw fenomeen. Voor het eerst werd een provincie opgericht met maar liefst drie hoofdsteden.
4/5
De regio Puglia is uniek. Dit is te danken aan de vele unieke stadjes, maar ook aan de geografische kenmerken van deze Italiaanse regio.
4/5
Zoals je wellicht al weet, ligt Puglia tussen de Adriatische- en de Ionische Zee in. De meeste grote steden bevinden zich aan de Adriatische Zee…
3/5
In de Italiaanse regio Puglia vind je meerdere unieke dorpjes. Eén van de meest unieke dorpjes is zonder enige twijfel Locorotondo.
3/5
De regio Puglia bestaat uit meerdere provincies, waaronder Foggia. In deze provincie is de gelijknamige stad verreweg de grootste stad.
3/5
Als je een rondreis door Puglia gaat maken, is de kans groot dat je door de provincie Brindisi komt. Dit is namelijk één van de mooiste provincies van dit gebied