Vieste .

De regio Puglia is uniek. Dit is te danken aan de vele unieke stadjes, maar ook aan de geografische kenmerken van deze Italiaanse regio. Eén van de opvallende zaken is bijvoorbeeld dat Puglia meerdere schiereilanden heeft. Het schiereiland Gargano is daar één van de voorbeelden van; op dit schiereiland is het plaatsje Vieste gelegen. Een prachtig plaatsje met een gezellige sfeer, een unieke ligging en meerdere bezienswaardigheden.

In en rondom dit plaatjes is echt het nodige te doen, te beleven en te zien. Met name dat laatste. Het plaatsje is namelijk gelegen op een smalle rotsrichel; deze smalle rotsrichel loopt als het ware de Adriatische Zee in. Tot in de zee zijn de gebouwen op deze richel gebouwd, waardoor het oude stadje echt een prachtige uitstraling heeft. Bovendien is dit plaatsje door de jaren heen bijzonder goed bewaard gebleven; je hebt echt het idee dat je heel wat jaren terug de tijd in geslingerd wordt.

Bezienswaardigheden Vieste

Het ‘griekse’ dorpje Vieste

In Italië is Vieste zonder twijfel één van de oudste plaatsen. Het plaatsje is van oorsprong Grieks en heeft dus een unieke ligging. Dankzij deze unieke ligging is Vieste in Puglia uitgegroeid tot één van de belangrijkste badplaatsen. Dit is ook te danken aan de vele stranden die bij dit plaatsje liggen.

Vieste ligt overigens op zo’n 190 kilometer ten noorden van Bari. Het ligt daardoor relatief noordelijk in Puglia; het is wel een ideale startplek voor een mooie rondreis. Vanuit Vieste kun je immers helemaal naar het zuiden afreizen. Daarbij geniet je ook van prachtige wegen, echte autosnelwegen vind je in deze regio nagenoeg niet.

Hotels in en rondom Vieste

Wil jij graag in dit oude plaatsje verblijven? Dan is het prettig om te weten dat je uit veel hotels kunt kiezen. Sommige hotels zijn echt nog authentiek, terwijl andere hotels een stuk luxer zijn. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze. Opvallend genoeg liggen de prijzen van de hotels ook bijzonder laag. Dit is opvallend, aangezien Vieste één van de belangrijkste badplaatsen in deze regio ligt. Normaliter zou je in een dergelijke plaats hoge prijzen verwachten, maar dat is in Vieste niet het geval. Het boeken van een hotel in Vieste hoeft al met al niet de wereld te kosten.

Vakantie in Puglia? Bezoek Vieste

Een bezoekje aan dit oude Italiaanse plaatsje is absoluut aan te raden. Je geniet van de prachtige ligging, van de heerlijke temperaturen en het van gezellige centrum. Zoals we hierboven al aangegeven hebben, kan dit plaatsje ook het startpunt zijn voor een prachtige rondreis door Puglia. Als je liever voor een zon, zee en strand vakantie kiest, is dat ook mogelijk in Vieste. In en rondom deze badplaats vind je namelijk meerdere stranden. Eigenlijk is dit een plek die je in Puglia absoluut niet over mag slaan. Als je eenmaal deze stad op de rotsrichel hebt gezien, vergeet je dat nooit meer.

Het weer in Vieste

Bekijk aanbiedingen voor Vieste

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Vieste

Dit prachtige stadje op het schiereiland Gargano is het bezoeken meer dan waard. Dat geldt ook voor de onderstaande bezienswaardigheden:

1. Het witte centrum

Het oude witte centrum van Vieste is alleen al het bekijken waard. Dit centrum is authentiek, is super gezellig en is bovenal fraai. De witte huisjes vormen een prachtig contrast met het azuurblauwe water van Adriatische Zee.

2. Pizzomunno

Op het strand Pizzomunno kun je in Vieste heerlijk vertoeven. Dit is een zandstrand en beschikt over een unieke witte kalksteen. Deze kalksteen is meters hoog en vind je op weinig andere plekken ter wereld.

3. Museo Malacologico

In een oude olijfmolen in Vieste is een prachtig museum gevestigd. Een museum waarin je tienduizenden schelpen en fossielen vindt. Deze komen niet alleen uit de regio, maar van over de gehele wereld.