Lecce .

Ga je een rondreis door Puglia maken? Of ben je op zoek naar een aangename verblijfplaats in Puglia? Ongeacht wat jouw reisdoel precies is, is een bezoek aan Lecce zeker aan te raden. Deze stad is – eigenlijk in de gehele regio – behoorlijk populair. De populariteit is te danken aan de prachtige binnenstad, maar ook aan de unieke ligging.

De stad Lecce ligt in het binnenland van Puglia. Dat is echter wel relatief; op respectievelijk 11 en 23 kilometer zijn namelijk de Adriatische- en Ionische Zee te vinden. Vanuit deze gezellige stad sta je dus ook zo aan de kustlijn. Juist dáárdoor is dit ook een stad voor een veelzijdige citytrip. Een citytrip waarin een bezoekje aan het centrale plein van Lecce niet mag ontbreken. Rondom dit plein vind je eigenlijk de meest fraaie gebouwen; veel van deze gebouwen dateren uit de oudheid. In het verleden heeft Lecce in Italië namelijk een belangrijke rol vervuld.

Bezienswaardigheden Lecce

Lecce Italië

Al in de 7e eeuw voor Christus werd de stad Lecce gesticht. De stad werd destijds door de Grieken gesticht, maar is door de jaren heen in de handen van meerdere landen en volkeren gevallen. Zo was de stad in de 11e eeuw eigendom van de Normandiërs en in de 15e eeuw van de Spanjaarden. Uiteindelijk is Lecce volwaardig onderdeel van het Koninkrijk Italië geworden.

Binnen dit land is Lecce geen super grote stad. Naar schatting wonen er ongeveer 100.000 mensen in de stad. Iets waar deze stad wel groots in is, zijn de prachtige monumenten. Juist aan deze monumenten is te zien dat Lecce een unieke en rijke historie kent.

Lecce Vakantie

Ben je van plan om een bezoek aan Lecce te brengen? Dan doe je dit beste in de periode van april tot en met oktober. In die periode is het in en rondom Lecce namelijk heerlijk weer. Als je de echte drukte wilt ontlopen, kun je overigens het beste in het voor- of het najaar gaan. Gelukkig valt het toerisme in Lecce nog reuze mee. Ook als je in het hoogseizoen gaat, is het niet zo druk als in andere delen van Italië. Feit is dat je in en rondom Lecce van een heerlijke, aangename en veelzijdige vakantie kunt genieten.

Lecce Hotels

Tijdens een verblijf in Puglia mag een bezoek aan Lecce eigenlijk niet ontbreken. Het is een super leuke stad om in één dag te bekijken, maar je kunt er ook iets meer tijd voor uittrekken. Als je daarvoor kiest, heb je in Lecce de keuze uit meer dan voldoende hotels. De meeste hotels in Lecce zien er keurig uit en kun je met een gerust hart boeken.

Opvallend is wel dat het aanbod behoorlijk divers is. Je kunt voor een dergelijk 3-sterren hotel kiezen, terwijl je ook voor een luxe 5-sterren hotel kunt kiezen. Ongeacht wat jouw wensen zijn, kun je dus altijd een ideaal hotel in Lecce vinden.

Het weer in Lecce

Bekijk aanbiedingen voor Lecce

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Lecce

Ga je een bezoekje brengen aan Lecce? Dan zijn de volgende bezienswaardigheden absoluut aan te raden.

1. Piazza Sant’Oronzo

Het Piazza Sant’Oronzo is één van de fraaiste pleinen van Lecce. Bij dit plein vind je ook één van de bekendste gebouwen; het amfitheater. Dit theater werd bij toeval in 1901 door bouwvakkers ontdekt en is volledig blootgelegd dankzij jarenlange opgravingen. Dit amfitheater is eigenlijk dé blikvanger van de stad Lecce.

2. Kathedraal van Lecce – Basilica di Santa Croce

Ook de Kathedraal van Lecce is het bezoeken meer dan waard. Deze kathedraal werd in 1114 gebouwd en vervolgens in 1659 volledig herbouwd. Door de jaren heen is de kathedraal goed onderhouden, waardoor je hedendaags van de prachtige barokke stijl kunt genieten.

3. Castello Carlo V

Tot slot is ook een bezoek aan het kasteel Carlo V aan te raden. Dit kasteel werd al in de 12e eeuw gebouwd en is echt goed bewaard gebleven. Je kunt ook een kijkje in dit kasteel nemen, waarin onder meer de Hertoginzaal adembenemend is.