Lecce in 10 foto’s

Wil je een goede indruk krijgen van de stad Lecce en zijn bezienswaardigheden? Wij hebben tien foto’s voor je op een rijtje gezet waarmee dat zeker gaat lukken!

Amfitheater Lecce

Wil je een goede indruk krijgen van het Romeinse Rijk, van de tijd waarin er gevechten werden geleverd op leven en dood? Hier in het Amfitheater van Lecce kun je met eigen ogen zien hoe zo’n plek eruit zag, waar dit soort gevechten werden gehouden.

Celestini paleis

Op de plek van dit paleis, werd in 1352 een klooster gesticht door de graaf van Lecce, genaamd Gualtieri de zesde van Brienne. Later werd dit klooster omgebouwd tot paleis, in 1549 werd dit gebouw vervolgens omgebouwd tot fort, waarbij onder andere de muren werden vergroot. Een prachtig paleis dat zeker het bezichtigen waard is.

Klokkentoren Lecce

Deze klokkentoren werd gebouwd in de zeventiende eeuw, ontworpen door de architect Zimbalo. De toren heeft een vierkante vorm en is maar liefst tweeënzeventig meter hoog. Bovenop de toren heb je een prachtig uitzicht over de Adriatische Zee. Je kunt zelfs Albanië zien liggen bij helder weer!

San Cataldo

Niet ver van Lecce vinden we deze prachtige haven. De ideale plek om te genieten van het Italiaanse maritieme leven. Je kunt hier prachtig over de zee uitkijken en jezelf verdiepen in de historie van deze unieke havenplaats.

Oude binnenstad Lecce

Met negentigduizend inwoners is Lecce een grote stad, toch heb je dat gevoel helemaal niet als je door de oude binnenstad wandelt. De stad ligt dichtbij de Adriatische Zee en wordt bovendien de hoofdstad van de Barok genoemd. De oude binnenstad is zeer de moeite waard om te bezoeken.

Lecce is hoofdstad van de Barok

Barok is een Europese stijlperiode die begin zeventiende eeuw ontstond. De stijl staat bekend om zijn heftige gevoelsuitdrukkingen, maar zeker om het overdadige gebruik van vorm. Maak een wandeling door Lecce en je zult verschillende oude gebouwen tegenkomen, waarbij je deze stijl zult herkennen.

Fotogenieke straatjes

Wat is er nu heerlijker dan rondwandelen door Lecce, met je fotocamera in de aanslag? In Lecce is het volop genieten voor mensen die dol zijn op fotogenieke straatjes. Leuke balkonnetjes, unieke huisjes en bijzondere mensen; je gaat het zeker vinden in Lecce!

Ontmoet de mensen in Lecce

Het leven in Lecce is precies zoals de Italianen dit graag zien; stijlvol, kalm, maar ook weer temperamentvol. In hun eigen leefomgeving leer je de mensen hier pas echt goed kennen. Loop eens een pleintje op of een doodlopend straatje in en maak eens een praatje. Ontmoet de mensen in Lecce, je zult merken dat ze trots en gastvrij zijn!

Wandelen in Lecce

Hou je van wandelen? Dan is Lecce jouw ideale stad! Je kunt hier veel mooie kilometers maken door de stad, maar ook iets buiten de stad is het prachtig om te wandelen. De natuur in de omgeving van Lecce is namelijk prachtig, je zult verbaasd zijn over de prachtige natuur die je hier tegen zult komen. Puur genieten!

Kerken in Lecce

Voor liefhebbers van mooie kerken, is Lecce het paradijs. De kerken zijn overigens ook prachtig om van binnen te bewonderen. Woon ook eens een kerkdienst bij, een bijzondere gebeurtenis!