San giovanni rotondo.

De regio Puglia bestaat uit meerdere provincies, waaronder Foggia. In deze provincie is de gelijknamige stad verreweg de grootste stad. Een andere populaire stad in deze regio is de stad San Giovanni Rotondo. Dit is een relatief kleine stad, maar wel een stad die het nodige te bieden heeft. Dat begint eigenlijk al bij de ligging van de stad.

De stad is namelijk gelegen op een uniek schiereiland; Gargano. Op dit schiereiland is ook de stad Vieste gelegen. Die stad ligt echt aan de zee, terwijl de stad San Giovanni Rotondo zich in het binnenland van dit schiereiland bevindt. Dit brengt een uniek voordeel met zich mee; vanuit San Giovanni Rotondo kun je echt alle kanten op. Je kunt naar de kustlijn toe, terwijl je ook het binnenland in kunt trekken. Op zo’n 40 kilometer afstand is bijvoorbeeld de grote stad Foggia al te vinden.

Alle bezienswaardigheden San giovanni rotondo

Bezoek San Giovanni Rotondo 

Wil jij graag Italië (weer) eens bezoeken? Veel Nederlanders kiezen er in de afgelopen jaren voor om naar Puglia toe te gaan. Een keuze die goed te begrijpen is, aangezien dit deel van Italië nog authentiek is. Dat geldt ook voor de plaats San Giovanni Rotondo. Deze plaats kan jaarlijks op de nodige toeristen rekenen, maar het is geen ware toeristische trekpleister. Dit betekent dat het in deze stad niet al te druk is. Als je van het echte authentieke Italië wilt genieten, is dat in en rondom deze stad mogelijk. De stad zelf is aantrekkelijk, maar dat geldt ook voor de gebieden rondom San Giovanni Rotondo.

Hotel boeken in San Giovanni Rotondo?

Ben jij voornemens om in San Giovanni Rotondo te verblijven? In dat geval is het zaak om jouw wensen op een rijtje te zetten. In en rondom deze stad kun je namelijk uit vrij veel hotels kiezen. Je kunt voor relatief grote resorts kiezen, maar je kunt ook voor de pittoreske hotels kiezen. Feit is dat je voor elk hotel niet al te veel geld hoeft te betalen. Het prijsniveau ligt in dit gedeelte van Italië in ieder geval behoorlijk laag; een vakantie in San Giovanni Rotondo hoeft daardoor niet de hoofdprijs te kosten. Daarbij is het dus ook nog fijn dat je uit meerdere (soorten) hotels kunt kiezen.

Rondreis vakantie San Giovanni Rotondo 

Is het aan te raden om naar San Giovanni Rotondo toe te gaan? Ja, absoluut. De stad zelf is prachtig, terwijl de ligging ook subliem te noemen is. Als je bijvoorbeeld een rondreis door Puglia maakt, kan dit een prima tussenstop zijn. Richting het oosten toe vind je de zee, terwijl je richting het westen toe de grote stad Foggia vindt. Vanuit San Giovanni Rotondo kun je ook verder naar het zuiden afdwalen, waar je de rest van Puglia kunt ontdekken. Bovendien is het klimaat in de buurt van San Giovanni Rotondo echt heerlijk te noemen.

Het weer in San giovanni rotondo

Bekijk aanbiedingen voor San giovanni rotondo

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in San giovanni rotondo

Wil jij graag San Giovanni Rotondo bezoeken? Dan zijn er enkele bezienswaardigheden die je eigenlijk niet over mag/kan slaan:

1. Santa Maria della Grazie

Eén van de mooiste kerken van Puglia is de Santa Maria della Grazie in San Giovanni Rotondo. Deze kerk is fraai, maar kent ook nog eens een bijzondere geschiedeins. In 1916 ging de pater Pio namelijk in deze kerk wonen; deze mysticus is door de kerk zelfs heilig verklaard.

2. Santuario San Pio da Pietrelcina

Ook een bezoek aan Santuario San Pio da Pietrelcina is aan te raden. Dit is een uniek klooster dat je eigenlijk nergens anders ter wereld tegenkomt in een dergelijke vorm.

3. Centro Storico

Tot slot is het heerlijk om door de smalle straatjes in het centrum van San Giovanni Rotondo te wandelen. Hier heb je echt het gevoel dat je op vakantie bent.