Foggia.

De Italiaanse regio Puglia is onwijs divers. Je vindt hier prachtige natuurgebieden, pittoreske dorpjes, fraaie kustplaatjes en relatief grote steden. Een stad die in de categorie ‘relatief grote steden’ valt, is de plaats Foggia. Deze stad ligt redelijk noordelijk in de regio Puglia en heeft ongeveer 150.000 inwoners. Voor Italiaanse begrippen is dat niet al te groot, maar in de regio Puglia is dat juist wel relatief fors.

Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Foggia te vliegen. Je zou eerst naar Bari moeten vliegen, waarna je bijvoorbeeld met een huurauto naar Foggia kunt rijden. Vanuit Bari is dat ongeveer anderhalf uur rijden; dat is op zich prima te doen. Als je eenmaal in Foggia bent, begint het echte genieten. Deze grote stad kent namelijk meerdere gezichten en heeft een vrij aangename ligging.

Bezienswaardigheden Foggia

Foggia bezoeken in Italië

In Italië leven veel mensen van het toerisme. Dat is zo in de grote steden, maar is ook zeker zo rondom de verschillende meren. Uiteraard trekken veel Nederlands naar het Gardameer toe, maar ook het Lago Maggiore is bijvoorbeeld behoorlijk populair onder toeristen. Een regio die lange tijd onontdekt bleef, is Puglia. Met name in de afgelopen jaren is daar gelukkig verandering in gekomen. Meer en meer toeristen trekken naar Puglia en naar de stad Foggia. Logisch ook, aangezien je in deze regio nog van het authentieke Italië kunt genieten. Puur omdat het in dit gebied nog niet al te toeristisch is.

Hotels in en rondom Foggia

Wil je tijdens jouw reis in Puglia in Foggia verblijven? Dan heb je daar meer dan voldoende mogelijkheden voor. Zoals hierboven al gesteld, is Foggia immers een vrij grote stad. Het is dan ook niet verwonderlijk dat relatief veel hotels in deze stad hun deuren hebben geopend. In ieder geval zijn de prijzen van deze hotels vrij interessant te noemen. De meeste hotels hanteren voordelige tarieven, waardoor je relatief voordelig van Foggia kunt genieten. Ook heb je de keus uit veel soorten hotels; van relatief kleine hotels tot aan luxe en grote hotels. Aan jou de keus.

Foggia bezoeken tijdens vakantie in Puglia

Een vakantie in Puglia is absoluut een aanrader. Als je tijdens deze vakantie een prachtige stad wilt bezoeken, is Foggia één van de meest interessante steden. Deze stad is relatief groot, heeft veel te bieden en kent een prachtig natuurgebied om zich heen. De stad is niet aan de kust gelegen, maar vanuit Foggia naar de kustlijn is het pakweg 30 minuten rijden. Je kunt de nodige dagen ín de stad doorbrengen, maar je kunt dus ook de gebieden rondom de stad verkennen. In onze ogen is dat een ideale situatie, bijvoorbeeld als je een rondreis door Puglia maakt.

Het weer in Foggia

Bekijk aanbiedingen voor Foggia

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Foggia

Staat Foggia op jouw lijstje om te bezoeken? Dan raden wij je graag aan om de volgende bezienswaardigheden niet over te slaan:

1. Foggia Cathedral

Net zoals in veel andere steden in Puglia heeft ook Foggia haar eigen kathedraal. Deze kathedraal is vrij groot, heeft een prachtige bouwstijl en kun je ook van binnen bekijken. Zeker leuk om eens – bijvoorbeeld op een ochtendje – te bekijken.

2. Centro Storico

De historie van Foggia is rijk, maar is niet altijd even leuk te noemen. In de Tweede Wereldoorlog is namelijk een groot deel van de stad plat gebombardeerd. Het oude centrum is hierdoor niet al te groot, maar is wel het bezoeken waard.

3. Corso Vittorio Emanuele II

Dit is één van de mooiste straten van Foggia. Aan deze straat vind je ook veel leuke winkels, waaronder winkels van de grootste Italiaanse modemerken. Leuk om even doorheen te wandelen, zéker als je van shoppen houdt.