Tarente .

Zoals je wellicht al weet, ligt Puglia tussen de Adriatische- en de Ionische Zee in. De meeste grote steden bevinden zich aan de Adriatische Zee, maar aan de Ionische Zee is de stad Tarente te vinden. Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is één van de mooiste steden in dit gehele gebied. Overigens werd Tarente door de Grieken ‘Taras’ genoemd en door de Romeinen ‘Tarentum.

De historie van Tarente is hoe dan ook rijk te noemen. Dit blijkt onder meer uit de prachtige oude gebouwen in het centrum van deze stad. Daarnaast is ook de ligging van deze stad geweldig. De stad is direct aan de Ionische Zee gelegen en heeft de beschikking over een grote haven. Met name dankzij deze haven is Tarente in het verleden uitgegroeid tot één van de grootste handelssteden van Italië. Een unieke stad in de regio Puglia dus.

Alle bezienswaardigheden Tarente

Tarente in Italië

In Italië heeft Tarente in het verleden een belangrijke rol gehad. De stad ligt namelijk aan de golf van Tarente, welke uitmondt in de Ionische Zee. Door deze ligging was het mogelijk om vanuit deze stad te handelen en allerlei andere havensteden op de wereld te bereiken. De haven in deze stad heeft in het verleden dan ook zijn hoogtijdagen gekend.

In de afgelopen tientallen jaren is Tarente eigenlijk in ‘verval’ geraakt. Dat zie je zeker niet terug aan de stad, maar de economie floreerde hier niet meer. Doordat meer toeristen oog voor Puglia krijgen, is ook Tarente met een flinke opmars bezig.

Hotels in Tarente

Veel toeristen trekken in Puglia naar de kustlijn aan de Adriatische Zee toe. Als jij het net iets anders wilt doen, is Tarente een ideale stad. Deze stad is vrij groot en beschikt ook over de nodige hotels. Het leuke hierbij is dat het aanbod van hotels heel erg divers is. Je kunt voor een gezellig Italiaanse hotelletje met 3 sterren kiezen, terwijl je ook voor een luxe 5 sterren resort kunt gaat. De prijzen in en rondom deze stad liggen in ieder geval relatief laag. Dit is nog het gevolg van de armoede waar Tarente jarenlang in geleefd heeft.

Genieten van vakantie in Tarente?

Een bezoek aan Tarente is absoluut aan te raden. De stad is relatief groot, maar is tegelijkertijd bijzonder gezellig. Bovendien is het één van de oudste steden van heel Italië, waardoor je in en rondom de stad van prachtige, oude gebouwen geniet. Ook bestaat het stadscentrum uit meerdere delen, waaronder een deel dat op een klein eiland ligt. Je kunt deze stad bezoeken, waarbij direct de kronkelige wegen opvallen. Deze wegen zijn bovendien erg smal; hiermee werd het in het leven zo moeilijk mogelijk voor vijanden gemaakt. Al met al is Tarente een geweldige stad om te bezoeken tijdens jouw vakantie.

Het weer in Tarente

Bekijk aanbiedingen voor Tarente

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Tarente

Wil je een bezoek aan Tarente brengen? Dan is een goede voorbereiding aan te raden. In de stad is namelijk het nodige te doen en te beleven, waaronder de volgende bezienswaardigheden:

1. Citta Vecchia

Dit is de naam van het oude centrum van Tarente. Dit oude centrum bestaat uit vier hoofdstraten en is op een unieke manier vormgegeven. Doordat de straten kronkelig en smal zijn, heb je het idee dat je in een compleet andere wereld bent. De prachtige oude gebouwen maken dit  gevoel helemaal af.

2. Kasteel van Aragon

In het oude gedeelte is ook het kasteel van Aragon te vinden. Dit kasteel ligt direct aan het water en is echt prachtig vormgegeven. Bovendien is het kasteel goed bewaard gebleven door de eeuwen heen.

3. Dorische Tempel van Tarente

Deze tempel is één van de duidelijke verwijzingen naar de Grieken. De Grieken hebben hier langere tijd geleefd en onder meer deze tempel neergezet. Absoluut een aanrader om even te bekijken.