Monopoli

Monopoli is niet alleen de naam van een bekend bordspel, maar ook van een plaats in Puglia. Dit stadje is gelegen in de provincie Bari, heeft ruim 50.000 inwoners en is van oorsprong van Griekse afkomst. De stad heeft in het verleden een belangrijke rol vervuld, onder meer voor inwoners van de voormalige stad Egnatia.
Op dit moment is Monopoli één van de aantrekkelijkste steden van Puglia. Dit is te danken aan de ligging, aan het oude centrum en aan de gezelligheid. Bovendien heeft deze stad de beschikking over een uniek strand; een zandstrand. Dergelijke stranden vind je nagenoeg niet in de regio Puglia en al helemaal niet aan de Adriatische Zee. Bij Monopoli vind je echter wel enkele van deze zandstranden. Daarnaast geniet je in deze ook nog van het authentieke Italiaanse gevoel, ondanks dat de stad ruim 50.000 inwoners heeft. Al met al een unieke stad in Puglia.

Monopoli bezienswaardigheden

Een bezoek aan Monopoli brengen is altijd een goed idee. Als je eenmaal in dit stadje bent, zijn de volgende bezienswaardigheden aan te raden:
1. Piazza Garibaldi
Als je van het echte Monopoli wilt genieten, breng je een bezoekje aan het Piazza Garibaldi. Dit is een gezellig en authentiek plein met meerdere terrasjes. Aan dit plein vind je overigens ook prachtige gebouwen, zoals het Palazzo Rendella. Een oude kazerne die vroeger dienst deed als vismarkt én als theater.
2. Porto Antico
De oude haven in Monopoli heet ‘Porto Antoci’. In deze haven zie je dobberende bootjes, oude vissersbootjes en de prachtige oude stadsmuur van Monopoli. Dit is nou echt zo’n plek waarop je beseft dat Puglia echt heel mooi is.
3. Cattedrale Santa Maria della Madia
Voor liefhebbers van kathedralen is de Santa Maria della Madia kathedraal een aanrader. Deze kathedraal is bekend vanwege de invloeden uit de baroktijd en de indrukwekkende schilderingen aan de binnenzijde.

Monopoli Hotels

Wil je van een heerlijk verblijf in Monopoli genieten? Dan is het advies om te kiezen voor een hotel in het centrum van dit stadje. Je kunt ook voor een hotel in één van de buitenwijken kiezen, maar deze buitenwijken zien er niet al te netjes uit. Lange tijd is Monopoli een vrij armoedige stad geweest, zoals je aan de buitenwijken nog duidelijk terug kunt zien. In het centrum is het echter heerlijk vertoeven; je hebt ook de keus uit meerdere hotels in het centrum. Voor deze hotels betaal je absoluut niet de hoofdprijs. Iets wat overigens voor veel hotels in Puglia geldt.

Bekijk aanbiedingen voor Monopoli

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Monopoli

Geniet van de rust in Monopoli

In Italië vervult Monopoli geen al te belangrijke rol. Sterker nog; in dit land én onder toeristen is dit een relatief onbekende stad. Met name in de laatste jaren is dat langzaamaan het veranderen, maar je geniet in deze stad alsnog van relatieve rust. In combinatie met het heerlijke weer en oude centrum is dat een ultieme combinatie.
Van oorsprong is Monopoli een vissersstadje. Het stadje heeft nooit een belangrijke invloed op bijvoorbeeld economisch gebied gehad. Nee, de inwoners zijn eigen jarenlang zelfvoorzienend geweest, met dank aan de opbrengst van vis.

Monopoli vakantie

Een vakantie – bijvoorbeeld van een paar dagen – in Monopoli is absoluut aan te raden. Je geniet van de gezelligheid, maar dus ook van de unieke zandstranden. Aangezien deze zandstranden nagenoeg niet in Puglia te vinden zijn, is dit echt een uniek voordeel. Bovendien is het in dit stadje relatief rustig en geniet je van het authentieke Italiaanse leven. Probeer de buitenwijken wel zoveel mogelijk links te laten liggen; dat zijn niet de mooiste gebieden van dit gezellige stadje. Vanuit Monopoli reis je overigens ook moeiteloos naar andere steden toe; een ideale tussenstop voor tijdens een rondreis door Puglia dus.