Martina Franca.

Weinig steden in Italië hebben zo’n mooie naam als deze stad in Puglia; Martina Franca. Deze stad, gelegen in de provincie Tarente, kent een rijke historie. In eerste instantie werd de stad opgericht door een prins van Tarente; dit was rond de 13e eeuw. In de 18e eeuw kwam de stad uiteindelijk tot bloei, met alle dank aan de handel. Destijds was Martina Franca één van de belangrijkste handelssteden in dit gebied van Italië.

De meeste gebouwen die je in Martina Franca kunt vinden, stammen dan ook uit de 18e eeuw. Het ging destijds voor de wind in deze stad, waardoor men veelvuldig aan het bouwen was. Op dit moment is Martina Franca vooral een toeristische plaats. Een plaats waarin overigens ook veel draait om onder meer de trulli huisjes; de plaats Martina Franca ligt namelijk in het gebied ‘Valle d’Itria’.

Alle bezienswaardigheden Martina Franca

Het dorpje tussen Bari en Brindisi

In de binnenlanden tussen Bari en Brindisi is het stadje Martina Franca te vinden. In het verleden heeft dit stadje furore gemaakt, maar in de afgelopen eeuw sloeg de armoede eigenlijk toe. Armoede is uiteraard relatief, maar dit deel van Puglia had het relatief zwaar. In de afgelopen jaren is daar gelukkig verandering in gekomen. Martina Franca kan op de nodige toeristen rekenen, maar is zeker niet te vergelijken met drukke oorden rondom bijvoorbeeld het Gardameer. Eigenlijk is Martina Franca nog een plaats waar je van het authentieke Italiaanse leven kunt genieten.

Hotel boeken in Martina Franca 

Wil jij een bezoekje gaan brengen aan deze witte plaats in Martina Franca? Wil je genieten van alle witte huisjes en de prachtige omgeving rondom dit stadje? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere hotels kunt kiezen. Het aanbod van hotels is vrij uitgebreid, waarbij de prijzen echt laag liggen. Ook dit is weer het gevolg van de armoede waar Puglia jarenlang in heeft moeten leven. Mocht je meerdere nachten in een Martina Franca hotel willen overnachten, kost dit relatief gezien weinig geld. Dat maakt het eigenlijk alleen maar interessanter om naar dit stadje toe te gaan.

Martina Franca vakantie

Ben je een rondreis door Puglia aan het maken? Dan is Martina Franca echt een ideale tussenstop. Het stadje ligt tussen de steden Bari en Brindisi in en wordt omringd door prachtige natuurgebieden. De weg naar dit stadje toe is alleen al mooi. Ook van de stad zelf kun je genieten; onder meer de vele witte gebouwen vallen in positieve zin op. Dankzij de ligging is het bovendien een stad waar je relatief makkelijk voorbij komt. Voor een langere vakantie is dit niet de meest ideale stad, aangezien het niet aan bijvoorbeeld de kust gelegen is.

Het weer in Martina Franca

Bekijk aanbiedingen voor Martina Franca

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Martina Franca

Spreekt het verhaal van dit authentieke stadje jou wel aan? En wil je daarom een bezoekje brengen aan Martina Franca? Tijdens jouw bezoekje zijn zeker de volgende bezienswaardigheden de moeite waard:

1. Basilica di San Martino

Heel veel steden in Puglia hebben een eigen kathedraal. Iets wat ook geldt voor het dorpje Martina Franca. Deze kathedraal is aan een soort van plein gelegen, ziet er prachtig uit en kun je ook van binnen ontdekken. Dit is zonder twijfel één van de mooiste gebouwen van dit dorp.

2. Porta Santo Stefano

Als je Martina Franca inloopt, kom je al direct een bezienswaardigheid tegen. Zodra je dit stadje binnenloopt, loop je de stadspoort onderdoor. Deze stadspoort ziet er fraai uit en is onderdeel van de stadsmuur.

3. Palazzo Ducale

Als je bij de stadspoort van Martina Franca staat, zie je aan de rechterkant direct een prachtig paleis. Dit paleis is in de 16e eeuw gebouwd en kent prachtige decoraties. Van zowel binnen als van buiten.