Otranto .

Ben je een liefhebber van kleine pittoreske dorpjes in Italië? Dan zit je in de regio Puglia sowieso goed. In deze regio tref je meerdere van dergelijke dorpjes aan, waar Otranto ongetwijfeld één van de mooiste voorbeelden van is. Dit dorpje staat – geheel terecht – te boek als één van de mooiste dorpen van heel Italië.

Dit dorpje is gelegen aan de zuidkust in de regio Puglia. Aan de zuidkust is het zelfs het dorpje dat het meest zuidelijk geleggen is; vanuit dit dorpje is de oversteek naar bijvoorbeeld Albanië en Griekenland dan ook zo gemaakt. Het is hoe dan ook een stadje waarin je van een heerlijke vakantie kunt genieten. Je geniet van rust, je geniet van de prachtige omgeving en je geniet van het strandleven. Rondom dit dorpje zijn namelijk heerlijke stranden te vinden. Het dorpje zelf biedt bovendien de nodige bezienswaardigheden aan. Al met al een super leuk én mooi dorpje in Puglia.

Alle bezienswaardigheden Otranto

Otranto, het mooiste dorpje van Italië

Het mooiste dorpje van Italië. Dat is de manier waarop Otranto in Italië omschreven wordt. Uiteraard komt deze omschrijving niet zomaar uit de lucht vallen, Nee dit dorpje is echt fraai en is bovendien prachtig gelegen. Opvallend is dat er in dit dorpje bovendien slechts enkele duizenden inwoners wonen. Juist doordat het zo’n compact en klein dorpje is, geniet je in dit dorpje van de authentieke Italiaanse gezelligheid.

Bovendien trekken er jaarlijks niet super veel toeristen naar Otranto toe. Zeker als je in het voorjaar of najaar naar dit dorpje gaat, geniet je van relatieve rust. In combinatie met het prachtige dorpje is dat een win-win combinatie.

Hotels in Otranto

Zou je graag in het centrum van het dorpje Otranto willen verblijven? Dan heb je de keuze uit enkele hotels. Over het algemeen zijn dit stuk voor stuk luxe 4-sterren of zelfs 5-sterren hotels. De prijzen liggen echter relatief laag, puur doordat Puglia één van de armste regio’s in Italië is. Dit is terug te zien aan het prijsniveau in bijvoorbeeld de hotels en de restaurants. Zelfs in het mooiste dorpje van heel Italië. Je kunt in ieder geval uit meerdere hotels kiezen, waarbij je van alle gemakken voorzien bent. De meeste hotels hebben een eigen zwembad en/of liggen direct aan het strand.

Vakantie boeken naar Otranto

Van een heerlijke vakantie genieten is absoluut mogelijk in Otranto. Dit prachtige dorpje is gezellig, heeft een prachtige kustlijn en is het aanzien meer dan waard. Ondanks dat het zo klein is, kun je je bovendien elke dag prima vermaken. Je kunt namelijk rondom het dorpje ook nog prachtige gebieden ontdekken. Overal waar je bent, is het relatief rustig. Volgens veel liefhebbers van Puglia is dat ook één van de belangrijkste voordelen van Otranto. Als je tijdens jouw vakantie even volledig tot rust kunt komen, is dat hoe dan ook mogelijk in Otranto. Ondertussen geniet je ook nog van heerlijk weer.

Het weer in Otranto

Bekijk aanbiedingen voor Otranto

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Otranto

In het mooiste dorpje van Italië vind je prachtige gebouwen. Ook geniet je van azuurblauw water en van de volgende bezienswaardigheden:

1. Largo Porta Alfonsina

Dit is zonder twijfel één van de meeste gebouwen in Otranto. In het verleden diende dit gebouwd als poort en als kasteel. Op dit moment vorm het kasteel nog steeds de ingang naar het oude centrum van Otranto.

2. Santa Maria Annunziata

Veel dorpjes in Puglia hebben hun eigen kathedraal; iets wat ook geldt voor Otranto. Deze kathedraal is echt uniek, aangezien de kathedraal in verschillende stijlen gebouwd is. Bovendien kun je ook ín deze kathedraal een kijkje nemen.

3. Torre Matta

In de vroegere verdedigingslijn was de Torre Matta een belangrijk onderdeel. Vanaf deze toren kijk je over de prachtige kust en de gezellige haven uit. Erg leuk om deze toren even te bekijken en te beklimmen.