Trani

Enkele jaren geleden kwam Italië met een nieuw fenomeen. Voor het eerst werd een provincie opgericht met maar liefst drie hoofdsteden. Eén van deze hoofdsteden is de leuke stad Trani. Deze stad is gelegen ten noorden van de stad Bari in de regio Puglia. Vanuit de stad Bari is het pakweg 45 minuten rijden naar Trani toe.
In Italië zelf staat deze staat te boek als ‘de parel van Puglia. Volgens velen is dit één van de mooiste steden in de gehele regio. Dat is onder meer te danken aan de ligging; de stad ligt direct aan de Adriatische Zee. Daardoor heeft deze stad ook een gezellige haven. Een haven die bovendien direct opvalt, dankzij alle kleuren die in de haven naar voren komen. Eigenlijk kan Trani, inclusief de haven, het beste als authentiek en idyllisch bestempeld worden. Echt een super leuke en unieke stad in de regio Puglia.

Top 3 bezienswaardigheden in Trani

Ben je van plan om naar Trani toe te gaan? Bekijk dan zeker even de onderstaande bezienswaardigheden:
1. Kathedraal van Trani
Een absolute blikvanger in Trani is de prachtige kathedraal. Niet alleen de kathedraal zelf is fraai, maar ook de ligging. Deze kathedraal ligt naar aan het water; vanuit de kathedraal kijk je zo uit over de Adriatische Zee.
2. Castello Svevo
In de 13e eeuw werd door Keizer Frederik II het kasteel in Trani gebouwd. Tot op heden is dit kassteel goed bewaard gebleven; het is dan ook echt een lust voor het oog. De palmbomen, de helderblauwe lucht en de mooie witte stenen van het kasteel vormen een sublieme combinatie.
3. De haven van Trani
Tot slot is het leuk om een wandeling door de haven van Trani te maken. Hier ervaar je nog de echte rust en kun je ook direct een verse vis kopen.

Trani Hotels

Als je naar Trani op vakantie gaat, kun je last van keuzestress krijgen. Alleen al in het centrum vind je meerdere prachtige hotels. Deze hotels zijn eigenlijk stuk voor stuk luxe te noemen. Ga jij liever voor iets minder luxe? Dan kun je ook net buiten het centrum een hotel boeken, waarbij je meer van de authentiek weet te genieten. Het is hoe dan ook heerlijk vertoeven in één van de vele hotels in Trani. Bijkomend voordeel: de prijzen liggen relatief laag. Dat is vooral te danken aan het feit dat de regio lange tijd relatief arm is geweest. In de afgelopen jaren is dat gelukkig veranderd.

Bekijk aanbiedingen voor Trani

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Trani

De havenstad aan de Adriatische Zee

Doordat Trani aan de Adriatische Zee gelegen is, heeft deze stad een prachtige haven. Deze haven was in het verleden ook behoorlijk belangrijk voor de gehele regio. De haven is namelijk een stuk kleiner dan de haven van Bari en was daardoor iets toegankelijker. Dat kwam Trani zeker ten goede, maar ook deze stad heeft te kampen gehad met armoede. Dat is eigenlijk een gekend probleem in de gehele regio Puglia geweest. Met name in de afgelopen jaren is deze regio echter flink aan het opkrabbelen, inclusief Trani. De bijnaam ‘De Parel van Puglia’ is dan ook niet uit de lucht komen vallen.

Op vakantie in Puglia? Bezoek Trani één dag.

Tijdens een rondreis door Puglia is Trani een ideale tussenstop. Je geniet van de pracht en praal in deze stad, terwijl je ook heerlijk aan de kust tijd door kunt brengen. Bovendien is het niet al te ver rijden vanaf Bari; je kunt dan ook makkelijk naar Bari toevliegen en vervolgens met de auto naar Trani reizen. Vanuit Trani kun je bovendien nog verder naar het noorden trekken, bijvoorbeeld naar Vieste. In Trani liggen de temperaturen overigens lekker hoog; ideaal voor een zonvakantie dus.