Salento .

Als je naar Puglia toe gaat, kan een bezoekje aan Salento eigenlijk niet ontbreken. Dit is geen stad in Puglia, maar is de gehele regio aan de onderzijde van Puglia. Het vormt eigenlijk de hak van de laars van het land Italië. In deze regio vind je niet alleen meerdere leuke steden, maar je vindt hier ook prachtige natuurgebieden.

In deze natuurgebieden draait eigenlijk alles om wijngaarden. Meerdere bekende Italiaanse wijnen vinden bijvoorbeeld haar oorsprong in deze regio. Je kunt dan ook urenlang door deze regio heenrijden, waarbij je de een na de andere wijngaard aantreft. In combinatie met de leuke steden, de prachtige kustlijn en het heerlijke temperatuur is Salento het ideaalbeeld van Puglia. Tijdens jouw vakantie in deze regio kun je bovendien elke dag op een andere manier invullen. Onder aan de streep is het dus heerlijk om in Salento meerdere dagen door te brengen.

Alle bezienswaardigheden Salento

Salento Italië

Als je naar de landkaart van Italië kijkt, zie je een soort van laars. Deze laars kent een opvallende hak; dat is de gehele regio Salento. Deze regio is van origine overigens volledig Grieks. Opvallend genoeg wordt in sommige dorpjes in deze regio nog steeds Grieks gepraat. De Italianen zelf hebben in de afgelopen jaren ook meer waardering voor deze regio gekregen. Lange tijd was Salento één van de armoedigste delen van Italië, maar daar is in de afgelopen jaren verandering in gekomen. De Italianen zelf vinden de uitgerekte wijngaarden in Salento bijvoorbeeld ook prachtig.

Salento hotels

Zou jij graag een bezoekje aan Salento willen brengen? Dan heb je de keuze uit behoorlijk veel hotels. Veel van deze hotels zijn te vinden in de grotere steden, maar ook in de dorpjes en op het platteland vind je meerdere leuke hotels. Hierbij kun je ook kiezen voor unieke hotels die horen bij de wijngaarden. Bij deze wijngaarden kun je rondleidingen krijgen van de gepassioneerde wijnboeren. De kans bestaat hierbij dat je zelfs uitgenodigd wordt voor het avondeten in het huis van deze wijnboeren. Inclusief de gehele familie. Op het gebied van hotels heb je in ieder geval meer dan voldoende keuze in Salento.

Salento vakantie

Meer en meer Nederlanders kiezen ervoor om naar Puglia op vakantie te gaan. Als je naar Puglia op vakantie gaat, kom je al snel in Salento uit. Dit is namelijk de regio waarin je bijvoorbeeld de stad Lecce aantreft, maar waarin je ook een prachtige kustlijn aantreft. Als je naar Salento op vakantie gaat, kun je bijvoorbeeld een prachtige rondreis maken. Je rijdt dan echt door de wijngaarden heen, terwijl je ook meerdere pittoreske dorpjes aan kunt doen. Deze regio biedt in ieder geval alle mogelijkheden om van een heerlijke vakantie te genieten. Het heerlijke klimaat speelt daar uiteraard ook nog een positieve rol bij.

Het weer in Salento

Bekijk aanbiedingen voor Salento

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Salento

Wil jij komende zomer naar Salento toe? Breng dan zeker een bezoekje aan de volgende bezienswaardigheden:

1. Lecce

De stad Lecce is echt één van de blikvangers van deze regio. In deze stad tref je prachtige gebouwen en geniet je van de authentieke Italiaanse gezelligheid.

2. Brindisi

Ook de authentieke stad Brindisi het bezoeken meer dan waard. Deze stad heeft een prachtige haven en een prachtig centrum. Een prachtig centrum waarin je meerdere oude gebouwen aantreft en vanwaaruit je over de prachtige kustlijn uitkijkt.

3. Gallipoli

In Salento is Gallipoli één van de meest unieke dorpjes. Dit dorpje is gelegen op een schiereiland en is via slechts één brug te bereiken. In dit dorpje geniet je van een oude haven, van een prachtig oud centrum en van veel gezelligheid. Dit is echt een pareltje in Salento.