Gallipoli .

In de regio Lecce is een unieke stad te vinden. Een unieke stad die door de Grieken gesticht werd en daardoor ook een Griekse naam heeft; Gallipoli. Dit is overigens niet alleen de naam van deze stad in Puglia, maar ook van een Turks schiereiland. Hoe dan ook; de stad Gallipoli is in Puglia behoorlijk uniek te noemen. Niet alleen vanwege de unieke naam, maar ook vanwege het prachtige oude centrum.

Dit centrum bevindt zich op relatief grote hoogte, waardoor je van een prachtig uitzicht geniet. Overigens kijk je daarbij uit over de Ionische Zee. Gallipoli is namelijk één van de weinige steden die in het zuiden van de regio Puglia ligt. In en rondom deze van oorsprong Griekse stad is het hoe dan ook heerlijk vertoeven. Je geniet van prachtige gebouwen, van heerlijk weer en van het unieke oude centrum.

Bezienswaardigheden Gallipoli

Het unieke Gallipoli in Puglia

We kunnen gerust stellen dat Gallipoli één van de uniekste plekken in Puglia is. Dit komt onder meer door de ligging; het dorpje ligt op een schiereiland. Met dank aan een brug is het dorpje alsnog verbonden aan het vasteland van Puglia. In het verleden was Gallipoli – door de unieke ligging – één van de belangrijkste handelssteden in Italië. Door de jaren heen is de focus in en rondom dit dorpje meer en meer op toerisme komen te liggen. In het verleden was Gallipoli overigens ook één van de rijkere steden van Italië; dat zie je ook nog aan verschillende gebouwen en dergelijke terug.

Hotels in Gallipoli 

Een bezoek aan Gallipoli is absoluut aan te raden. Doordat dit plaatsje op een schiereiland ligt, moet je wel enige voorbereidingen treffen. Zo kun je niet bij alle hotels in dit plaatsje klakkeloos je auto neerzetten. Nee, in veel gevallen zet je jouw auto op een parking neer, waarna je naar jouw hotel toe moet lopen. Het is in ieder geval een feit dat je uit meerdere hotels in Gallipoli kunt kiezen. De meeste van deze hotels zijn erg luxe, maar wel gunstig geprijsd. Een unieke combinatie die je op meerdere plekken in Puglia aantreft. En dus ook in dit unieke dorpje op een schiereiland.

Gallipoli vakantie

Leent Gallipoli zich voor een langdurige vakantie? Ja, dat is zeker mogelijk. Wel moet je rekening houden met het feit dat dit dorpje op een schiereiland ligt. Als je van dit eiland af wilt komen, moet je dit via de brug doen. Je rijdt dus niet zomaar naar bijvoorbeeld een ander dorpje in de buurt toe. Feit is dat het oude centrum van Gallipoli het aanzien meer dan waard is, evenals de prachtige kustlijn op dit schiereiland. Ondertussen liggen de temperaturen op dit schiereiland ook behoorlijk hoog; het is dus aangenaam vertoeven in en rondom Gallipoli.

Het weer in Gallipoli

Bekijk aanbiedingen voor Gallipoli

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Gallipoli

Wil jij graag naar dit unieke dorpje in Puglia toe? Als je daar eenmaal bent, kun je eigenlijk de volgende bezienswaardigheden niet overslaan:

1. Cattedrale di Sant’Agata

De kathedraal in Gallipoli is één van de mooiste in heel Puglia. Een bezoek aan deze kathedraal is dan ook aan te raden, waarbij je ook nog een kaarsje op kunt steken. Tevens vind je in deze kathedraal prachtige architectuur en kunst.

2. De Griekse Fontein

Eén van de meest opvallende bouwwerken in Gallipoli is de fontein. Lange tijd werd aangenomen dat deze fontein uit de 3e eeuw komt, maar men denkt hedendaags dat de fontein uit de Renaissance periode komt. Tot op de dag vandaag is de exacte leeftijd van deze Griekse fontein onduidelijk.

3. Stadsstrand van Gallipoli

Iets wat je met eigen ogen zou moeten zien, is het stadsstrand van Gallipoli. Je geniet hier van helder azuurblauw water, van de stenen omwallingsmuren van de stad en van heerlijke temperaturen. Een unieke combinatie van zon, zee, strand, gebouwen en de prachtige stad Gallipoli.