Dit kun je in één weekend zien in Puglia

Is het mogelijk om in één weekend Puglia goed te leren kennen? Wij denken van wel! Natuurlijk is het hierbij wel belangrijk dat je die bezienswaardigheden en plaatsen bezoekt, die een goed beeld geven van deze regio van Italië. Tijdens het reizen tussen deze bezienswaardigheden en plaatsen, krijg je overigens ook een goede indruk van Puglia. Je zult onderweg schitterende wijngaarden, landerijen en boerderijen tegenkomen, die deze regio kenmerken. Hieronder hebben we een aantal plaatsen en bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet, waarmee jij in één weekend Puglia goed kunt leren kennen.

Barok in Lecce

De Barokstijl kenmerkt zich door zijn sierlijke en expressieve vormen, maar ook door zijn uitbundigheid. Juist dit zie je duidelijk terug in onder andere de oude gebouwen van Lecce. Deze stad wordt ook wel de hoofdstad van de Barok genoemd. In de zeventiende eeuw werden er veel gebouwen neergezet in deze stijl, maar ook vind je er veel beelden terug zoals bijzondere waterspuwers in Barokstijl. De Kathedraal en de Klokkentoren van Puglia zijn zeer de moeite waard om te bezoeken, maar dat geldt ook voor Porta Rudiae, een oude stadspoort gebouwd in 1703. In deze prachtige oude stad kun je ook de overblijfselen vinden van een Romeins amfitheater, waar vroeger werd gevochten op leven en dood. Hou je van lekker eten en drinken? Ook dat is prima mogelijk in Lecce, dat geldt overigens ook voor een lekker avondje uit. Overnachten kun je hier prima in de uitstekende hotels en appartementen.

Pittoreske Otranto

Hou je van dat echte Italiaanse vakantiegevoel? Uitzicht op zee, lokale mensen om je heen en genieten van heerlijke streekgerechten? Dan is het pittoreske Otranto echt de moeite waard om mee te nemen in je weekendje Puglia. Je vindt hier veel prachtige bezienswaardigheden, maar je kunt er ook heerlijk op het strand liggen. Bezoek zeker de kathedraal van Santa Maria Annunziata, dit gebouw werd neergezet in 1088 en is echt de moeite waard om te bezichtigen. Wandelen of fietsen door Otranto is aan te raden om deze stad goed tot je te nemen. Tip; ga lekker lunchen in een restaurant dichtbij de haven en bestel hier een visgerecht. Gegarandeerd genieten; verser als hier krijg je vis nergens!

Olijven in Gallipoli

Tijdens jouw weekendje Puglia is het echt de moeite waard om de stad Gallipoli te bezoeken. Dit is de hoofdstad van de olijven, je vindt hier zelfs een museum over olijven! Er zijn hier nog veel bedrijven actief in de olijvenindustrie, vroeger bevond zich hier zelfs de grootste olijvenmarkt van de Middellandse Zee. Je kunt hier overigens ook genieten van uitstekende stranden en een heerlijke frisse duik nemen in zee.