Porto Cesareo .

In de provincie Lecce – in de regio Puglia – is de stad Porto Cesareo te vinden. Een stad die qua inwonersaantallen niet al te groot is, maar qua bezienswaardigheden wel een ware aanrader is. Dat is alleen al te danken aan de ligging. Porto Cesareo ligt namelijk aan westkant van Puglia; veel andere toeristische steden bevinden zich juist aan de noordoostkant van Puglia.

Vanuit dit kleine plaatsje duik je eigenlijk zo de Ionische Zee in. Niet geheel verrassend liggen de temperaturen in en rondom Porto Cesareo daarom ook lekker hoog. Eigenlijk is dit een ideale vakantiebestemming voor mensen die tot rust willen komen. Je geniet hier van het authentieke Italiaanse leven, van de rust en van een aangename temperatuur. Dat is alles wat je wilt, niet waar? Ook rondom dit kleine plaatsje is overigens meer dan voldoende te zien, te doen en te beleven.

Bezienswaardigheden Porto Cesareo

Het kleine dorpje Porto Cesareo

Als men het over Italië heeft, gaat in ons land al snel de gedachte uit naar bijvoorbeeld het Gardameer. Ook de grote steden, zoals Rome en Milaan, kunnen jaarlijks op veel Nederlandse toeristen rekenen. Iets wat in de afgelopen jaren ook meer en meer voor Puglia is gaan geleden. In de regio Puglia is een steeds belangrijkere rol weggelegd voor de kleinere dorpjes, zoals Porto Cesareo. Dergelijke dorpjes zijn aantrekkelijk voor toeristen, aangezien je in dergelijke dorpjes nog echt van het authentieke Italiaanse leven geniet. Iets wat ook zeker in Porto Cesareo het geval is. Bovendien geniet je rondom dit dorpje van de meest fraaie stranden van heel Puglia.

Hotels in Porto Cesareo

Wil jij graag van het fraaie dorpje Porto Cesareo genieten? Dan is het de hoogste tijd om een geschikt hotel uit te kiezen. In en rondom dit dorpje heb je daar gelukkig meerdere mogelijkheden voor. Zo kun je voor kleine hotels kiezen, maar je kunt ook voor flinke resorts kiezen. Tevens is het zo dat je voor iets minder luxe en hele luxe hotels kunt kiezen. Het aanbod is dus nogal divers; iets wat ook geldt voor de tarieven. Sommige hote3ls zijn echt voordelig te noemen, terwijl je voor andere hotels net iets meer moet betalen. Feit is dat het gemiddelde prijsniveau in deze regio van Italië relatief laag ligt.

Porto Cesareo vakantie

In en rondom Porto Cesareo is het heerlijk vertoeven. Dit is onder meer aan de gezellige sfeer te danken, maar ook aan de prachtige stranden. De regio Puglia staat niet zozeer bekend om de fijne stranden, maar daar vormt dit plaatsje een uitzondering op. Rondom Porto Cesareo vind je namelijk meerdere prachtige stranden. Stranden waar je tot rust komt en waar je geniet van het heerlijke leventje. Doordat dit plaatsje aan de westkant van Puglia ligt, is het wel enige tijd rijden naar de grotere steden in Puglia. Mocht dat geen probleem voor je zijn, is dit een ideale vakantiebestemming.

Het weer in Porto Cesareo

Bekijk aanbiedingen voor Porto Cesareo

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Porto Cesareo

Ben je van plan om naar Porto Cesareo af te reizen? Verstandige keuze. Zeker de onderstaande bezienswaardigheden zijn in dat geval de moeite waard:

1. De prachtige zandstranden

Aan de Ionische Zee vind je bij Porto Cesareo meerdere zandstranden. Deze stranden zijn niet alleen heerlijk om tijd op door te brengen, maar zien er ook nog eens prachtig uit. Bij deze zandstranden kun je bovendien mooie fiets- en wandeltochten maken.

2. Torre Cesarea

In het zuidelijke gedeelte van het stadje vind je een prachtige uitkijktoren. De toren zelf is 16 meter hoog en biedt een prachtig uitzicht over de gehele regio.

3. Palude del Conte

Het unieke natuurreservaat Palude del Conte bevindt zich op korte afstand van Porto Cesareo. In dit reservaat vind je onder meer duinen, rotsen en eilandjes.