Locorotondo

In de Italiaanse regio Puglia vind je meerdere unieke dorpjes. Eén van de meest unieke dorpjes is zonder twijfel Locorotondo. Dit unieke dorpje heeft haar naam te danken aan de manier waarop het stratenplan loopt. Alle straten in dit plaatsje lopen als het ware in een rondje, waardoor je min of meer op een rotonde loopt. Dit dorpje is daardoor echt uniek in zijn soort.
Overigens is Locorotondo om meerdere redenen het bezoeken meer dan waard. Zo is dit dorpje ook prachtig, is het lekker rustig in het dorpje en geniet je van het authentieke Italiaanse leven. De straten in dit dorpje worden bovendien door de bewoners opgefleurd, waardoor je écht een vakantiegevoel ervaart. Verder vind je in Locorotondo ook nog meerdere prachtige gebouwen. Als je die gebouwen vindt in ieder geval, want de kans is groot dat je in het ronde stratenplan van Locorotondo gaat verdwalen.

Top 3 bezienswaardigheden in Locorotondo

Locorotondo is uniek, is gezellig, is rustig en is een ware aanrader. Als je in Locorotondo bent, kun je zeker de volgende bezienswaardigheden niet overslaan.
1. De vele kerken
In dit plaatsje vind je opvallend veel kerken terug. Elke kerk is in zijn eigen stijl gebouwd en is het aanzien meer dan waard. Bovendien kun je ook de binnenkant van de kerken bekijken en een kaarsje aansteken.
2. Palazzo Morelli
Als je door de straten in Locorotondo loopt, bestaat de kans dat je opeens tegen het Palazzo Morelli aanloopt. Dit is een opvallend bouwwerk volledig in de barokke bouwstijl, inclusief het familiewapen van de familie Morelli.
3. Villa Garibaldi
Als je in dit park rondloopt, geniet je van een adembenemend uitzicht. Sowieso geniet je in Locorotondo van meerdere uitzichtpunten, maar dit is toch wel één van de mooiste. Sowieso is het heerlijk om op je gemakje door dit park heen te lopen.

Hotels in en rondom Locorotondo

Zou jij graag in Locorotondo willen verblijven? Dan heb je niet al te veel keuze wat betreft de hotels. Het aanbod is niet super uitgebreid, maar is wel van een ongekend hoog niveau. In Locorotondo vind je eigenlijk alleen maar 4-sterren en 5-sterren hotels. Juist doordat je uit dergelijke luxe hotels kunt kiezen, is het sowieso heerlijk vertoeven in dit plaatsje. Bovendien vind je bij veel van de hotels ook nog een buitenzwembad; wel zo prettig, aangezien de temperaturen in Locorotondo hoog op kunnen lopen. Verder is het ook bij veel hotels mogelijk om de auto gratis te parkeren.

Bekijk aanbiedingen voor Locorotondo

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Locorotondo

Locorotondo bezoeken in Italië

De Italiaanse regio Puglia is om meerdere redenen uniek te noemen. Enerzijds door de ligging, maar anderzijds ook zeker door de unieke dorpjes. Locorotondo is, zoals hierboven al besproken, één van de voorbeelden van unieke dorpjes in Italië. Daarbij is het opmerkelijk dat dit stadje nog vrij groot is, maar dat het stadje slechts 14.000 inwoners kent. Locorotondo ligt overigens in de provincie Bari en is echt in het binnenland gelegen. Bij dit plaatsje vind je dan ook geen stranden, maar rondom het dorpje vind je wel prachtige natuurgebieden. Eigenlijk alles rondom dit dorpje is volledig groen; dit vormt een fraai contrast met de unieke gebouwen in Locorotondo.

Locorotondo bezoeken tijdens vakantie in Puglia

Tijdens een rondreis in Puglia kun je het stadje Locorotondo eigenlijk niet overslaan. Het stadje heeft een prima ligging en is echt uniek in zijn soort. Je zou eigenlijk een hele dag in dit stadje rond moeten lopen; de kans is dat je verdwaald, maar juist dan kom je op de meest leuke plekken. Verder geniet je in dit dorpje ook echt van veel rust. Het dorpje is niet al te toeristisch, terwijl de bevolking uiterst vriendelijk is. In en rondom dit unieke Italiaanse dorpje kom je eigenlijk niks tekort.