Ostuni .

Tijdens een bezoek aan Puglia kun je de stad Ostuni eigenlijk niet overslaan. Deze stad bevindt zich op een unieke locatie, heeft veel te bieden en is onder toeristen dan ook vrij populair. Aangezien deze gehele regio nog niet gebukt onder de hoeveelheid toeristen gaat, is het in en rondom Ostuni ook nog erg gezellig.

Een typerend kenmerk van Ostuni zijn alle witte gebouwen. Dit stadje wordt hierdoor ok wel ‘la città bianca’ genoemd, oftewel het witte stadje. Opvallend hierbij is ook dat de gehele stad op een flinke heuvel ligt. Zelfs van kilometers afstand kun je daardoor deze prachtige stad al zien liggen. Als je eenmaal een stapje in deze pittoreske stad zet, weet je niet waar je moet kijken. Prachtige gebouwen, fraaie pleinen en indrukwekkende vergezichten; je treft het allemaal aan in dit witte plaatsje in Puglia.

Bezienswaardigheden Ostuni

Ostuni Italië

In Italië speelt Ostuni ook een unieke rol; dit is met name te danken aan de unieke ligging. De stad ligt relatief hoog en kent nagenoeg alleen maar witte gebouwen. Als je het tegen een Italiaan over ‘la città bianca’ zou hebben, zouden de meeste wel weten over welke stad je het hebt.

In de regio Puglia is Ostuni ook echt één van de blikvangers. De stad kan jaarlijks op de nodige toeristen rekenen, maar blijft wel echt pittoresk. Dit komt onder meer doordat de stad ‘slechts’ 32.000 inwoners kent.

Ostuni hotels

Wil je graag een bezoek aan Ostuni brengen? Dan is het geen al te groot probleem om een geschikt hotel te vinden. In en rondom deze unieke stad vind je namelijk de nodige hotels. Je kunt kiezen voor een hotel met een pittoreske uitstraling, terwijl je ook kunt kiezen voor hotels met prachtige uitzichten. Ook lopen de tarieven per nacht flink uiteen voor de verschillende hotels in Ostuni.

Als je van het échte Ostuni wilt genieten, is het advies om te gaan voor een hotel in het centrum. Daar geniet je echt van het pittoreske centrum, de gezelligheid en de prachtige uitzichten.

Ostuni vakantie

Als je naar Puglia gaat, kun je Ostuni eigenlijk niet overslaan. Je kunt tijdens jouw vakantie prima één dagje of een dagdeel naar deze stad gaan. Je kunt er echter ook voor kiezen om bijvoorbeeld een hele week in en rondom deze stad te genieten. De stad zelf bevindt zich op 8 kilometer afstand van de Adriatische Zee, dus je kunt niet echt van een strandvakantie genieten. Mogelijk kun je dit combineren met een bezoek aan één van de kustplaatsen in Puglia. Voor een bezoekje aan een leuke stad leent Ostuni zich in ieder geval uitstekend.

Het weer in Ostuni

Bekijk aanbiedingen voor Ostuni

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Ostuni bezienswaardigheden

Wil je een bezoekje aan deze witte stad gaan brengen? Dan raden wij je aan om zeker naar de volgende bezienswaardigheden te kijken:

1. Het historische centrum

Ja, het gehele centrum van Ostuni is eigenlijk een bezienswaardigheid. In dit centrum vind je smalle straatjes en witte gebouwen. Deze witte gebouwen hebben hun kleur overigens aan kalk te danken; dit wordt jaarlijks op de gebouwen opnieuw aangebracht.

2. Kathedraal van Ostuni

Aan de top van de stad is de Kathedraal van Ostuni te vinden. Dit gebouw is – opvallend genoeg – niet wit, maar heeft wel een prachtige bouwstijl. Bovendien kun je een kijkje in deze kathedraal nemen, waarin je de barokstijl veelvuldig aantreft.

3. San Vito Maritre

Als je bij de kathedraal van Ostuni bent, is het advies om even door te wandelen naar de San Vito Martire. Dit is een klein kerkje met eveneens een unieke bouwstijl. Dit kerkje is overigens wel volledig in het wit uitgevoerd.