Cisternino .

In de provincie Brindisi – in de regio Puglia – is de gemeente Cisternino te vinden. Dit is niet alleen de naam van een gemeente, maar ook van de plaats. Deze plaats ligt eigenlijk in het midden van de gemeente en is het bezoeken meer dn waard. In totaal telt de gemeente Cisternino rond de 12.500 inwoners, waarvan een relatief groot deel in de stad Cisternino woont.

Cisternino ligt net iets noorden van de stad Martina Franca. Iets ten noordoosten van Cisternino is de stad Ostuni te vinden; stuk voor stuk steden die populair in Puglia zijn. Net zoals voor de stad Cisternino geldt. Met name als je een rondreis door Puglia maakt, is dit een stad die je eigenlijk zou moeten bezoeken. De stad zelf is bijzonder gezellig, terwijl de gehele regio rondom de stad echt fraai is. Iets wat eigenlijk voor de gehele gemeente Cisternino geldt.

Alle bezienswaardigheden Cisternino

Toenemend toerisme in Puglia

Lange tijd is Puglia een beetje een vergeten regio in Italië geweest. Deze regio was behoorlijk armoedig en hoefde op niet al te veel toeristen te rekenen. In de afgelopen jaren is daar verandering in gekomen; meer en meer toeristen zien namelijk de schoonheid van Puglia in. Dit is ook iets wat voor de plaats Cisternino geldt. Lange tijd reden toeristen eigenlijk alleen maar langs deze plaats, maar ook daar is verandering ingekomen. Cisternino is overigens al een relatief oude stad; bij de eerste Italiaanse volkstelling in Italië werden de inwoners van deze stad namelijk al geteld.

Hotels in Cisternino 

Als je naar Cisternino toe wilt gaan, kun je uit behoorlijk veel hotels kiezen. Dit is het geval in de stad zelf, maar is eigenlijk in de gehele gemeente het geval. Ook dit is een voorbeeld van het feit dat de stad met een flinke opmars bezig is. Met name in de laatste jaren hebben meer hotels hun deuren geopend in deze stad. Opvallend is dat de prijzen echter nog steeds behoorlijk laag liggen. Voor een nachttarief van een paar tientjes kun je al een prima hotel in Cisternino boeken. Als je het graag luxer wilt hebben, is dat ook mogelijk. Zo zijn er in deze regio ook meerdere 4- en 4,5 sterren hotels te vinden.

Vakantie vieren in het gezellige Cisternino

Een verblijf in Cisternino is om meerdere redenen aan te raden. Allereerst is de stad zelf erg gezellig, waarbij je echt nog van het authentieke Italië kunt genieten. De omgeving rondom de stad is al helemaal fabuleus te noemen. Je vindt hier meerdere natuurgebieden en pittoreske dorpjes. Pittoreske dorpjes waarin je bijvoorbeeld van heerlijke espresso kunt genieten bij de lokale barretjes. Verder is locatie van Cisternino ook prima te noemen; de stad bevindt zich in het binnenland van Puglia. Vanuit deze stad kun je in ieder geval naar meerdere steden toerijden, maar ook nog naar de kust. Met name tijdens een roadtrip is Cisternino een leuke tussenstop.

Het weer in Cisternino

Bekijk aanbiedingen voor Cisternino

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Cisternino

Wil jij graag naar Cisternino toe gaan? Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Met name de volgende bezienswaardigheden zijn volgens ons de moeite waard:

1. Het oude centrum

Eigenlijk is het hele oude centrum een bezienswaardigheid op zich. In dit centrum vind je steile trappetjes, smalle steegjes, prachtige balkonnetjes en een fraai plein. Het is heerlijk om op je gemakje door dit oude centrum heen te lopen.

2. Piazza Vittorio Emanuele

Binnen het oude centrum is het Piazza Vittorio Emanuele mogelijk het mooiste gedeelte. Dit is een relatief smal plein met onwijs veel gezelligheid. Ook vind je rondom dit plein fraaie gebouwen.

3. Torre di Porta Grande

De Torre di Porta Grande is een oude toren van zeventien meter hoog. Je kunt deze toren beklimmen, waarna je van een weids uitzicht geniet. Ook vind je op deze toren nog een fraai standbeeld.