Alberobello

Heb je enig idee wat één van de mooiste plaatsjes van de regio Puglia is? Naar onze bescheiden mening is dat de plaats Alberobello. Om meerdere redenen is deze plaats steeds populairder aan het worden. Iets wat wij maar al te goed begrijpen, als we naar de pracht en praal van deze stad kijken.
In deze stad zijn met name de trulli-huisjes ongekend populair. Deze huisjes – gemaakt van steen in een cirkelvorm – vormen eigenlijk het stadscentrum van Alberobello. De huisjes zijn bijzonder fotogeniek, brengen een unieke sfeer met zich mee en zijn fraai om te zien. Bovendien is het in de wijken met de trulli-huisjes behoorlijk gezellig; er komen namelijk meerdere toeristen op af.
In de afgelopen jaren is Alberobello echt populair geworden. Dit is hoofdzakelijk aan de trulli-huisjes te danken, maar ook aan de ligging. De stad is gelegen ten zuiden van Bari en ligt in het midden van olijfboomgaarden. De stad zelf is indrukwekkend, maar ook het gebied rondom de stad óók.

Bezienswaardigheden in Alberobello

Speciaal voor jou hebben we de leukste bezienswaardigheden in Alberobello op een rijtje gezet:

1. Trulli van Alberobello.
De meest iconische attractie van de stad zijn de Trulli, traditionele kegelvormige stenen huizen. Wandel door de smalle straatjes en bewonder deze unieke architectuur die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Verken het Trullo Sovrano, een museum dat je een glimp geeft van het leven in een Trullo.
2. Basiliek van Santi Medici Cosma e Damiano
Deze prachtige kerk uit de 18e eeuw is een must-see. Het indrukwekkende barokke interieur, met weelderige versieringen en fresco’s, zal je betoveren. Bewonder de gedetailleerde architectuur en geniet van de serene sfeer in deze historische religieuze locatie.
3. Trullo Siamese
Dit unieke gebouw is een bijzondere bezienswaardigheid. De Trullo Siamese is eigenlijk twee Trulli die aan elkaar zijn gebouwd en een fascinerende dubbele structuur vormen. Het is een perfect voorbeeld van de architectonische complexiteit van Alberobello. Breng een bezoek aan dit opmerkelijke bouwwerk en bewonder de ingenieuze constructie van deze samengevoegde Trulli.

Alberobello Hotels

De stad Alberobello in Puglia is behoorlijk uniek te noemen. In de stad vind je namelijk veel trulli-huisjes, maar je vind in de stad ook meerdere hotels. Deze hotels hebben stuk voor stuk een prima ligging en zijn relatief voordelig te noemen. Ook dat is één van de voordelen van dit unieke stadje in Puglia. In en rondom de hotels kom je eigenlijk niks tekort. De Italianen proberen het zo aangenaam mogelijk voor je te maken; je geniet dan ook van de gewenste faciliteiten. Bovendien is het weer in Alberobello heerlijk. Dankzij het lekkere weer wordt jouw verblijf in één van de Alberobello hotels alleen maar aangenamer.

Bekijk aanbiedingen voor Alberobello

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Het weer in Alberobello

Alberobello Italië

Italië is een vrij groot en bijzonder land. Ondanks dat dit land zo groot is, valt geen enkel ander dorpje te vergelijken met Alberobello. We durven gerust te stellen dat dit één van de meest unieke dorpjes van Italië is. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, komt dit hoofdzakelijk door de unieke trulli-huisjes.
In deze stad geniet je overigens ook echt van het authentieke Italië. De stad wordt zeker nog niet overlopen door toeristen, maar is wel populairder aan het worden. Als je nog van de typische authentieke Italiaanse cultuur wilt genieten, is een spoedig bezoek aan Alberobello zéker aan te raden.

Alberobello Vakantie

Is een vakantie in de stad Alberobello aan te raden? Ja, absoluut. Wel raden we het je af om hier bijvoorbeeld één of twee weken te blijven. De ervaring leert namelijk dat je dit stadje binnen één á twee dagen toch wel gezien hebt. Als je een rondreis door Puglia gaat maken, is dit wel een ideaal tussenverblijf. Je geniet hierbij van de prachtige trulli-huisjes en van de prima uitvalsbasis. Bovendien zijn de wegen naar Alberobello toe prachtig; de stad bevindt zich immers midden in de olijfboomgaarden.