Alberobello .

Heb je enig idee wat één van de mooiste plaatsjes van de regio Puglia is? Naar onze bescheiden mening is dat de plaats Alberobello. Om meerdere redenen is deze plaats steeds populairder aan het worden. Iets wat wij maar al te goed begrijpen, als we naar de pracht en praal van deze stad kijken.

In deze stad zijn met name de trulli-huisjes ongekend populair. Deze huisjes – gemaakt van steen in een cirkelvorm – vormen eigenlijk het stadscentrum van Alberobello. De huisjes zijn bijzonder fotogeniek, brengen een unieke sfeer met zich mee en zijn fraai om te zien. Bovendien is het in de wijken met de trulli-huisjes behoorlijk gezellig; er komen namelijk meerdere toeristen op af.

In de afgelopen jaren is Alberobello echt populair geworden. Dit is hoofdzakelijk aan de trulli-huisjes te danken, maar ook aan de ligging. De stad is gelegen ten zuiden van Bari en ligt in het midden van olijfboomgaarden. De stad zelf is indrukwekkend, maar ook het gebied rondom de stad óók.

Alle bezienswaardigheden Alberobello

Alberobello Italië

Italië is een vrij groot en bijzonder land. Ondanks dat dit land zo groot is, valt geen enkel ander dorpje te vergelijken met Alberobello. We durven gerust te stellen dat dit één van de meest unieke dorpjes van Italië is. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, komt dit hoofdzakelijk door de unieke trulli-huisjes.

In deze stad geniet je overigens ook echt van het authentieke Italië. De stad wordt zeker nog niet overlopen door toeristen, maar is wel populairder aan het worden. Als je nog van de typische authentieke Italiaanse cultuur wilt genieten, is een spoedig bezoek aan Alberobello zéker aan te raden.

Alberobello Hotels

De stad Alberobello in Puglia is behoorlijk uniek te noemen. In de stad vind je namelijk veel trulli-huisjes, maar je vind in de stad ook meerdere hotels. Deze hotels hebben stuk voor stuk een prima ligging en zijn relatief voordelig te noemen. Ook dat is één van de voordelen van dit unieke stadje in Puglia.

In en rondom de hotels kom je eigenlijk niks tekort. De Italianen proberen het zo aangenaam mogelijk voor je te maken; je geniet dan ook van de gewenste faciliteiten. Bovendien is het weer in Alberobello heerlijk. Dankzij het lekkere weer wordt jouw verblijf in één van de Alberobello hotels alleen maar aangenamer.

Alberobello Vakantie

Is een vakantie in de stad Alberobello aan te raden? Ja, absoluut. Wel raden we het je af om hier bijvoorbeeld één of twee weken te blijven. De ervaring leert namelijk dat je dit stadje binnen één á twee dagen toch wel gezien hebt. Als je een rondreis door Puglia gaat maken, is dit wel een ideaal tussenverblijf. Je geniet hierbij van de prachtige trulli-huisjes en van de prima uitvalsbasis. Bovendien zijn de wegen naar Alberobello toe prachtig; de stad bevindt zich immers midden in de olijfboomgaarden.

Het weer in Alberobello

Bekijk aanbiedingen voor Alberobello

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Bezienswaardigheden in Alberobello

Wil je een bezoek brengen aan Alberobello? Dan is de kans groot dat je dit vanwege de trulli-huisjes gaat doen. Deze huisjes zorgen ervoor dat Alberobello bekend staat als de ‘trulli hoofdstad van Puglia’. Uniek hierbij is dat je deze huisjes nergens anders ter wereld tegenkomt. Alleen in de regio Puglia en in het specifiek in de plaats Alberobello.

Wat een trulli huisje precies is? Dit is een cirkelvormig huis dat bestaat uit stenen die op elkaar gelegd zijn. Het dak is in de vorm van een kegel uitgevoerd, waarbij men met stenen nog bepaalde illustraties heeft weten te creëren. Door de unieke vorm zijn de trulli huisjes schattig, maar ook indrukwekkend. Bovendien stammen de eerste trulli huisjes al uit de 16e eeuw.

Eigenlijk zijn de trulli-huisjes hét hoogtepunt van Alberobello. Je kunt de huisjes zelf bekijken, maar je kunt ook een rondleiding krijgen.