Peschici.

Geef jij de voorkeur aan gezellige en pittoreske Italiaanse dorpjes? Dan kom je in de regio Puglia wel aan je trekken. In deze regio vind je namelijk meerdere van dergelijke dorpjes, waaronder het dorpje Peschici. Dit dorpje heeft een geweldige ligging, is vrij populair onder toeristen en is bovenal erg gezellig. Wel is op sommige gebieden in dit dorpje het echte authentieke Italiaanse gevoel verdwenen.

Neemt niet weg dat dit dorpje echt  een prachtige ligging heeft. Voor de ligging moeten we naar het noorden van de regio Puglia toe gaan. Naar het schiereiland Gargano, waar ook onder meer Vieste en San Giovanni Rotondo te vinden zijn. Het dorpje Peschici is ook op dit schiereiland te vinden; op een prachtige heuvel. Deze heuvel ligt eigenlijk in een rondje om de zee heen, waardoor je vanuit Peschici geniet je van een prachtig uitzicht over de baai. De baai van de Adriatische Zee welteverstaan.

Alle bezienswaardigheden Peschici

Peschici Italië

Het dorpje Peschici is een relatief klein dorpje. Volgens de laatste Italiaanse volkstelling wonen hier ongeveer 5000 mensen. Met name in de laatste jaren wonen er in de zomer wel een stuk meer mensen. Dit is te danken aan de vele toeristen die naar dit plaatsje toetrekken. Met name in het hoogseizoen is het relatief druk in dit dorpje; zeker voor Pugliaanse begrippen. Normaal gesproken is het in deze regio relatief rustig, maar in en rondom Peschici is dat niet altijd het geval. Als je van gezelligheid houdt, is dit dorpje daardoor voor je weggelegd.

Peschici hotels

In en rondom het dorpje Peschici draait steeds meer om het toerisme. Dit is te merken aan de horeca, waaronder de komst van vele hotels. Als je nu een verblijf in Peschici wilt boeken, heb je daar in ieder geval meer dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt uit meerdere soorten hotels kiezen; van basic 3-sterren hotels tot aan luxe resorts. De prijzen ligging in dit dorpje hoog, als je het met de rest van de hotels in Puglia vergelijkt. Vergeleken met de prijzen bij bijvoorbeeld het Gardameer vallen de tarieven per nacht echter reuze mee.

Een relaxt vakantie in Peschici

Het dorpje Peschici leent zich uitstekend voor een relaxvakantie. Je kunt in dit dorpje lekker bijkomen, genieten van het strand en genieten van het heerlijke weer. Mocht je af en toe ook nog iets willen doen, heb je daar in dit dorpje ook voldoende mogelijkheden voor. Zo kun je fraaie wandelroutes maken en genieten van de lekkerste koffie op verschillende terrasjes. Ook als je een rondreis door Puglia maakt, is Peschici een ware aanrader. Dit vormt bijvoorbeeld een ideale tussenstop voor als je ook nog andere dorpjes op het schiereiland Gargano wilt bezoeken.

Het weer in Peschici

Bekijk aanbiedingen voor Peschici

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Peschici

Tijdens jouw bezoek in Peschici kun je het nodige doen, zien en beleven. Wij raden onder meer de volgende bezienswaardigheden aan:

1. Parrocchia Sant’Elia Profeta

In Peschici vind je meerdere kerken, waarvan dit de meest bijzondere uit. Men denkt dat deze kerk al uit de 13e eeuw stamt en de plek is waar de patroonheilige van dit dorp gecreëerd is. Het is hoe dan ook een prachtige kerk om te bekijken.

2. Piazza del Popolo

In het centrum van Peschici vind je deze gezellige straat. Aan deze straat ligt een andere fraaie kerk, maar je vindt hier ook de nodige fraaie gebouwen. Tevens kun je bij deze straat geni9eten van de lekkere koffie bij de verschillende terrasjes.

3. Kasteel van Peschici

Hoogtepunt van Peschici is toch wel het kasteel. Letterlijk en figuurlijk. Vanaf dit kasteel heb je namelijk een prachtig uitzicht over de baai bij Peschici. Het kasteel zelf is het aanschouwen ook meer dan waard.