Torre dell'orso .

De toren van de beer. Als we de plaatsnaam ‘Torre dell’Orso’ naar het Nederlands vertalen, komen we op die omschrijving uit. Een unieke omschrijving die past bij dit unieke stadje. Het stadje zelf is niet al te groot en is gelegen in de provincie Lecce. In de regio Puglia is dit één van de grootste en populairste gebieden.

Het plaatsje zelf is gelegen aan de Adriatische Zee. Het ligt bovendien relatief zuidelijk, aangezien het vanuit Lecce zo’n 28 kilometer rijden is. Doordat Torre dell’Orso aan de kust ligt, ben je hier voor een lekkere zomervakantie aan het juiste adres. Ook als je een rondreis door Puglia maakt, is dit echt een prima tussenstop. Een tussenstop waar je van het authentieke Italiaanse leven kunt genieten. Daarnaast geniet je hier ook van lekker weer, van een prachtige kustlijn en van meerdere bezienswaardigheden.

Bezienswaardigheden Torre dell'orso

Torre dell’Orso, Italië

In het plaatsje Torre dell’Orso wonen slechts een paar honderd inwoners. Het dorpje zelf is ook niet al te groot, maar toch is het beroemd in Puglia. Dit komt puur door de ligging, door de bijnaam (toren van de beer) en door de prachtige stranden. Ook geniet je bij dit stadje van metershoge kliffen; dat zie je ook niet bij alle steden in Puglia terug. In de zomerperiode is het echter wel behoorlijk druk in Torre dell’Orso. Dat komt puur doordat veel toeristen inmiddels door hebben dat het hier heerlijk vertoeven is.

Torre dell’Orso in hotels

Onder toeristen is Torre dell’Orso steeds populairder aan het worden. Logisch en goed voor de gehele regio. Deze regio is jarenlang namelijk arm geweest, maar daar is toch gaandeweg verandering ingekomen. Dat is ook terug te zien in het huidige aanbod van hotels. Als je een hotel in Torre dell’Orso wilt boeken, heb je daar meer dan voldoende mogelijkheden voor. Je kunt uit luxe en dure hotels kiezen, maar je kunt voor de meer basic hotels kiezen. Tevens is het mogelijk om voor één van de hotels in de buitengebieden te kiezen. Rondom het dorpje Torre dell’Orso vind je namelijk een prachtig bos.

Vakantie in Torre dell’Orso 

Ben je op zoek naar een fijne bestemming voor een aangename zonvakantie? Dan is Torre dell’Orso voor jou op het lijf geschreven. Je geniet in dit stadje van prachtige zandstranden, van een gemoedelijke sfeer en van heerlijk weer. Bovendien heb je dus de keus uit meerdere hotels en is de ligging echt subliem te noemen. Mocht je graag meer van de regio Puglia willen ontdekken, is dit ook vanuit Torre dell’Orso mogelijk. Het is wel handig om in dat geval over een (huur)auto te beschikken.

Het weer in Torre dell'orso

Bekijk aanbiedingen voor Torre dell'orso

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Top 3 bezienswaardigheden in Torre dell'orso

Ben je van plan om een bezoek aan Torre dell’Orso te brengen? Of wil je hier enkele dagen tijdens jouw zonvakantie gaan verblijven? Sla zeker de volgende bezienswaardigheden in dat geval niet over:

1. Le Due Sorelle

Dit is de benaming voor enkele rotpilaren die je voor de kust van Torre dell’Orso aantreft. Dit is een prachtig natuurfenomeen dat je eigenlijk met jouw eigen ogen aanschouwt moet hebben.

2. De toren van Torre dell’Orso

de bijnaam van dit stadje is te danken aan de toren die in deze stad staat. Deze toren werd in de 16e eeuw gebouwd en is nog steeds in een prachtige staat. Leuk om te bekijken én te beklimmen.

3. Rondvaart langs de baaien

Een prachtig natuurverschijnsel bij Torre dell’Orso zijn de baaien. Je kunt een boottocht langs de baaien maken, waarbij je van meerdere prachtige grotten geniet. Ondertussen geniet je van het azuurblauwe water en de heerlijke temperaturen.