Puglia vakantie

Wil je komende zomer van een heerlijke vakantie genieten? Of wil je mogelijk in het voorjaar of in het najaar een prachtige reis gaan maken? In deze seizoenen is Puglia sowieso een aanrader. Het is in deze regio niet alleen aangenaam qua temperatuur, maar er valt ook ongekend veel te doen, te zien en te beleven.
[daisycon_vacation profile_id="2"]

Beste vakantiedeals naar Puglia

Meer en meer toeristen ontdekken Puglia. Logisch ook, aangezien dit één van de mooiste regio’s van Italië is. In deze regio geniet je van heerlijk weer, van een prachtig (en uniek) landschap, van uitgerekte wijngaarden en van karakteristieke dorpjes. Als je eenmaal de trulli-huisjes gezien hebt, mag je in jouw handen wrijven. Deze huisjes tref je namelijk in geen enkele andere regio in Italië, Europa en de wereld.
Voor zowel jong als oud is een vakantie in Puglia een ware aanrader. Ook als je een liefhebber van natuur bent, ben je in Puglia aan het juiste adres. Het landschap is ruw, het landschap bestaat uit veel wijngaarden en je kunt van twee verschillende zeeën genieten.
Ook als je relatief avontuurlijk ingesteld bent, is een vakantie in Puglia aan te raden. In deze regio kun je bijvoorbeeld prachtige fiets- en wandeltochten maken. Verder is deze regio ook geschikt voor mensen die tot rust willen komen én voor liefhebbers van wijnen. Aan de kustlijn kun je heerlijk tot rust komen en van het lekkere weertje genieten. Voor elke wijnliefhebber zijn de vele wijngaarden in de regio Puglia het bezoeken ook méér dan waard.

Boek vandaag jouw vakantie naar Puglia

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5

Op vakantie naar het onontdekte Puglia

Ga je wel eens naar het Gardameer? Naar Florence? Of naar Sicilië? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat deze regio’s onwijs druk zijn. Dit zijn gewoonweg hele toeristische regio’s, waardoor je niet echt tot rust kunt komen. De drukte brengt een bepaalde gezelligheid met zich mee, maar het gaat ook ten koste van het authentieke Italië.
In Puglia kun je echt nog van de rust en van het authentieke Italië genieten. Lange tijd is dit namelijk een achtergebleven regio geweest. Een regio waar Italianen zelf ook niet dol op waren. Met name in de laatste jaren is dat aan het veranderen. De regio is aan een flinke verbetering bezig, is een stuk veiliger geworden en heeft zich meer en meer op het toerisme gericht.
Dit brengt voor jou veel voordelen mee. Je kunt nu bijvoorbeeld uit veel accommodaties kiezen, terwijl je daar niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Als je eenmaal in Puglia bent, geniet je bovendien van relatieve rust. Het is in ieder geval niet zo druk als in andere Italiaanse regio’s en steden.
Puglia is echt nog onontdekt. Dat merk je eigenlijk direct als je één stap in deze regio zet. Je hoort de vogels fluiten, je hoort de wind door de wijngaarden en je hoort de golven tegen de kustlijn van Puglia aan kletsen. Gaat je voorkeur daarbij overigens uit naar de Adriatische Zee of naar de Ionische Zee? In deze onontdekte regio kun je op meerdere manieren van het mooie leven genieten.

Puglia vakantie hotels

Ben je van plan om binnenkort naar Puglia toe te gaan? Wil je dan op één vaste plek verblijven? Of wil je graag een rondreis door deze Italiaanse regio maken? De keuze is aan jou. Wij weten in ieder geval zeker dat je uit voldoende hotels en accommodaties in deze regio kunt kiezen.
Het leuke is dat deze hotels behoorlijk divers zijn. Sommige hotels zijn net nieuw, terwijl andere hotels juist erg authentiek zijn. Doordat het hotelaanbod zo divers is, kun je altijd een geschikt hotel vinden. Een hotel waarin je geniet van een mooi leven, het heerlijke weer in Puglia en de gezelligheid. In Puglia is het in ieder geval op en top genieten.
Bijkomend voordeel: de Puglia vakantie hotels zijn behoorlijk betaalbaar. Dit komt onder meer doordat Puglia in Italië één van de armste regio’s liggen. Het totale prijsniveau ligt daardoor relatief laag; iets wat je ook duidelijk terugziet aan de hotelprijzen. Aan service ontbreekt het in deze hotels in ieder geval niet. De inwoners van Puglia doen er alles aan om hun regio te promoten. Maak direct een vergelijking tussen de vele hotels en hak de knoop door. Voor een relatief gunstig bedrag geniet je in Puglia al van de meest fraaie hotels.

Vakantie Puglia aan Zee

De regio Puglia heeft echt een unieke ligging. Deze regio is namelijk gelegen in de hak van de laars van Italië, waardoor de regio aan twee zeeën grenst. Aan de ene kant aan de Adriatische Zee en aan de andere kant aan de Ionische Zee. Belangrijk voordeel voor jou: je kunt van twee zeeën genieten. Waar elders op de wereld geniet je van die mogelijkheid?
Als je ene liefhebber van de zee bent, is Puglia sowieso een aanrader. De kustlijn in deze regio is namelijk echt nog ongerept. Geen drukke boulevards met allerlei dure hotels, maar juist een authentieke boulevard. Een authentieke boulevard vol met gezelligheid, prachtige huisjes en gezellige restaurants.
Een vakantie in Puglia aan de zee is dan ook een ware aanrader. Dat komt óók door het heerlijke weer; in de zomer komt de temperatuur in deze regio eigenlijk niet onder de 30 graden. Je geniet echt elke dag van heerlijk weer, van het prachtige strand en de ongerepte zeeën.

Vakantie in Puglia Zuid Italië

Wil jij het zuiden van Italië eens bezoeken? Dan kun je voor het toeristische Sicilië kiezen, maar je kunt ook voor het ongerepte en onontdekte Puglia kiezen. Meer en meer mensen kiezen in ieder geval voor het laatste. Wil je met de auto op vakantie? Dan is het behoorlijk ver reizen naar Puglia toe. Je kunt echter prima in Oostenrijk of in Italië een hotelovernachting doen, waardoor de reis in totaal twee dagen duurt. Je kunt echter ook vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Bari toevliegen; binnen 2,5 uur sta je al in de hoofdstad van Puglia.
Vanaf dat moment geniet je van jouw vakantie in Puglia, in Zuid Italië. Je geniet van een prachtige natuur, van heerlijk weer en van het authentieke Italië. De geheel sfeer van deze regio tref je eigenlijk niet in andere Italiaanse regio’s aan. Dankzij de ligging geniet je bovendien van heerlijk weer; wat wens je nog meer tijdens jouw vakantie in Puglia?