Zoo Safari Fasanolandia

Heb jij ook wel eens een safaritocht willen maken, maar wil je niet helemaal naar Afrika reizen? Dan hebben wij dé perfecte oplossing voor jou: Zoo Safari Fasanolandia! Een dierentuin en safaripark in één, gelegen in het zonnige zuiden van Italië. Wij hebben onlangs dit prachtige park bezocht, tijdens onze rondreis door Puglia en willen graag onze ervaring met je delen. Vandaag reden wij naar het plaatstje Fasano. Dus ga lekker zitten en lees mee over ons avontuur in Zoo Safari Fasanolandia.

Ontdek het park

Eenmaal binnen in het park word je meteen betoverd door de prachtige omgeving. Het park is gelegen in een heuvelachtige omgeving en is omringd door grote bomen en groene planten. Een perfecte leefomgeving voor de verschillende diersoorten die hier gehuisvest zijn. Naast de vele verschillende soorten dieren, is er ook een pretparkgedeelte voor de avontuurlijke bezoekers. Maar wij beginnen onze tocht bij het safari-gedeelte, waar we met onze auto doorheen mogen rijden.

De safari

Het idee dat je met je eigen auto door een safaripark mag rijden, is al een avontuur op zich. Wat meteen opvalt is dat de dieren hier in ruime verblijven leven en genoeg ruimte hebben om vrij te bewegen. Zo zie je leeuwen die lekker luieren in de zon, maar ook zebra’s die grazend aan het rondlopen zijn. Het mooiste moment is wanneer je oog in oog komt te staan met de giraffen. Deze gracieuze dieren komen zo dichtbij dat je ze bijna kunt aanraken. Het is een onvergetelijke ervaring die je niet snel ergens anders zult vinden.

Vervolg van ons avontuur

Na de indrukwekkende safari, gaan we richting het dierentuingedeelte. Hier kunnen we uit de auto en te voet verder gaan. Het park is ruim opgezet, waardoor je nooit het gevoel hebt dat je te dicht op elkaar staat. Je kunt op je gemak genieten van alle dieren die hier leven. Van kleine aapjes tot grote olifanten, je kunt ze hier allemaal bewonderen. Ook zijn er verschillende voedermomenten waarbij je meer te weten komt over de dieren en hun gewoontes. Zo hebben we geleerd dat flamingo’s alleen op één poot staan als ze rusten en dat neushoorns enorm veel eten op een dag.

Trek in wat lekkers?

Na een aantal uur wandelen en genieten van alle dieren, krijgen we wel trek. Gelukkig zijn er op verschillende plekken in het park eetgelegenheden te vinden. Van een snelle snack tot een uitgebreide lunch, er is voor ieder wat wils. En wat is nou leuker dan je lunchen met uitzicht op een groep spelende apen? Het eten is niet alleen lekker, maar ook nog eens betaalbaar. Dit is een groot pluspunt ten opzichte van andere attractieparken.

Pretparkgedeelte

Na de lunch is het tijd voor wat actie en spanning. Het pretparkgedeelte van Zoo Safari Fasanolandia heeft voor elk wat wils. Voor de kleintjes zijn er leuke draaimolens en springkussens, terwijl oudere kinderen zich kunnen uitleven in de achtbaan en andere attracties. Ook voor volwassenen is er genoeg te beleven, zoals een hoogteparcours en een botsautobaan. Een perfecte afwisseling na alle dieren die we al gezien hebben.

Informatie

Zoo Safari Fasanolandia is gelegen in de regio Puglia, in het zuiden van Italië. Een regio met prachtige hotels binnen ieder budget. Het park is goed bereikbaar met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid.

Adres: Via dello Zoo Safari, 72015 Fasano,

Telefoonnummer: +39 080 441 4455

Entree: Tarief voor volwassenen is €32, kinderen van 4 t/m 10 jaar oud betalen €25 om binnen te komen, onder de 4 jaar gratis

Officiële website: https://zoosafari.it/

Openingstijden:
Maandag        09:30–15:00
Dinsdag          09:30–15:00
Woensdag      09:30–15:00
Donderdag     09:30–15:00
Vrijdag            09:30–15:00
Zaterdag         09:30–15:00
Zondag           09:30–15:00