Geschiedenis Puglia

Rond 3000 voor Christus trokken de eerste mensen naar Puglia, de regio in het zuiden van Italië. Deze Indo-Europeanen bleven hier lang leven. Tijdens de opkomst van de Grieken, stichtten zij hier een kolonie genaamd Taras. Lang hierna kwamen de Romeinen aan de macht. 272 voor Christus werd de regio weer teruggenomen. Onder Romeinen begon de regio te bloeien. Er vond veel handel plaats met rijken in het oosten. Puglia was in deze tijd de graanschuur vandeze gebieden. De handel was in deze tijd zo lucratief, dat hierdoor zelfs de Via Appia werd aangelegd. Deze weg liep helemaal tot Rome, waardoor er nog makkelijker gereisd en gehandeld kon worden.
Na de val van het Romeinse rijk was de regio minder belangrijk en ging door een sombere tijd. Puglia werd vaak aangevallen door andere volkeren, zoals de Lombarden, Arabieren, Franken en de Byzantijnen. Na deze tijd had Puglia weer een tijd van bloei, maar dit duurde niet lang. Nadat het in 1043 weer een stuk beter ging, werd de regio meerdere keren aangevallen en bezet door anderen. Eerst door de Angevijnen en de Aragonezen, daarna door de Spanjaarden in 1600. Tijdens deze bezettingen en plunderingen, kreeg Puglia bovendien nog lastvan malaria en de zwarte dood, de pest. Door al deze gebeurtenissen werd de regio erg arm. Het was slechts een schijn van wat het tijdens de tijd van de Romeinen betekende. In de tijden hierna heeft er altijd grote ongelijkheid plaatsgevonden in Puglia.
De arme bevolking kon moeilijk rondkomen, terwijl de rijke grondbezitters meer dan genoeg geld hadden. Nadat Italië volledig verenigd werd, was er de hoop dat dit zou verbeteren. Dit kwam er echter niet van. De ongelijkheid in de regio bleef enorm groot. Het noorden van Italië had hier meer succes mee. In het zuiden bleef er een erg arme groep van de bevolking bestaan. Aan het begin van de 20eeeuw werd Puglia hierdoor gezien als een hele arme streek. Tegenwoordig is dit aan het verbeteren. Vooral door de landbouw en door het opkomend toerisme. De streek wordt namelijk steeds populairder, door zijn mooie steden, dorpjes en prachtige stranden

Boek vandaag jouw vakantie naar Puglia

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5