Wijn Puglia

Ben jij een liefhebber van heerlijke wijnen? En vind je het ook leuk om je te verdiepen in de wereld van wijnen? Dan is de regio Puglia echt voor jou op het lijf geschreven. Dit is namelijk één van de belangrijkste wijnregio’s van heel Italië. In deze gehele regio vind je veel wijngaarden, waarbij met name het zuiden uit eigenlijk alleen maar wijngaarden bestaat.

De wijnen uit Puglia zijn door de jaren heen echt beroemd geworden. Dat geldt onder meer voor de Primitivo en Negroamaro. Deze wijnen kun je in deze regio naar hartenlust drinken; ondertussen geniet je van het heerlijke zonnetje en de prachtige omgeving. Behalve de wijnen produceert men in Puglia ook nog veel olijven; een glaasje wijn en een bakje met olijven op tafel. Kijk, dat is nog eens een typerend voorbeeld van een situatie in de Italiaanse regio Puglia.

> Bekijk ons artikel met de lekkerste wijnen uit Puglia!

Wijngaarden van Puglia

Als je een liefhebber van wijn bent, kun je zeker eens naar een wijngaard toe gaan. Op sommige wijngaarden kun je een volledige rondleiding krijgen. Het leuke hierbij is dat dit ook helemaal niet toeristisch is. Na afloop van de rondleiding is de kans zelfs groot dat je uitgenodigd wordt bij de familie van de wijngaard. Om nog even een drankje te doen of om gezellig te dineren. In de regio Puglia draait in ieder geval heel veel om wijn. Het feit dat veel mensen in deze regio ook een passie voor wijn hebben, proef je aan alles. Voor elke wijnliefhebber is een vakantie naar Puglia zeker aan te raden.

Boek vandaag jouw camping in Puglia

Tui
Tui
Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Prijsvrij
Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Corendon
Op dit moment zijn er 911 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5
Logo Suntip
Suntip
Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.
9,1
4.55/5
Logo De Vakantiediscounter
De vakantiediscounter
Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.
8,9
4.5/5
Sunweb
Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.
9,4
4.5/5