Wat zijn de lekkerste wijnen van Puglia?

Puglia, gelegen in het zuiden van Italië, is bekend om zijn prachtige stranden, historische steden en, natuurlijk, haar uitstekende wijnen. Puglia is een belangrijke wijnproducerende regio en er worden veel verschillende soorten wijn gemaakt, waaronder rood, wit en rosé. Maar wat zijn nu de lekkerste wijnen van Puglia?

Primitivo di Manduria

Een van de meest populaire wijnen uit Puglia is Primitivo di Manduria. Deze rode wijn heeft een diep kleur en is gemaakt van de Primitivo-druif. Het is een volle wijn met een zachte smaak, en heeft tonen van zwarte bessen, pruimen en kruiden. Primitivo di Manduria is een heerlijke wijn om te drinken bij pastagerechten, rijstgerechten of wild.

Negromaro

Een andere bekende rode wijn uit Puglia is Negromaro. Deze wijn wordt gemaakt van de Negromaro-druif en is bekend om zijn complexe smaak en donkere kleur. Het is een volle en krachtige wijn, met tonen van bosbessen, pruimen en een vleugje kruiden. Negromaro is perfect om te drinken bij steviger gerechten zoals gegrilde vlees- of lamspaadjes.

Fiano di Avellino

Wanneer we het over witte wijnen uit Puglia hebben, komen we al snel bij Fiano di Avellino. Dit is een prachtige wijn, die gemaakt is van de Fiano-druif. Het is een volle en rijke wijn, met tonen van perziken, citrusvruchten en een vleugje honing. Fiano di Avellino is perfect om te drinken bij lichtere gerechten zoals vis of kip, of gewoon als aperitief.

Salice Salentino Rosato

Tot slot hebben we nog de roséwijn uit Puglia, Salice Salentino Rosato. Deze wijn wordt gemaakt van de Negroamaro-druif en is bekend om zijn mooie roze kleur en frisse smaak. Het heeft tonen van aardbeien, frambozen en een vleugje bloemen. Salice Salentino Rosato is perfect om te drinken bij zomerse gerechten, zoals salades en gegrilde groenten.

Puglia is een regio met veel verschillende soorten wijn en het is moeilijk om de lekkerste te kiezen. Het hangt af van persoonlijke voorkeur, maar de wijnen die we hier besproken hebben, zijn zeker het proberen waard. Proef ze zelf en ontdek welke het beste past bij jouw smaak.