Dit zijn de 10 mooiste wijngaarden van Puglia

Ben je een liefhebber van wijn? Ben je geïnteresseerd hoe wijn wordt gemaakt en bezoek je op vakantie graag wijngaarden? Dan is Puglia de ideale regio in Italië om een rondleiding te boeken op een wijngaard. Wij hebben hieronder de beste 10 wijngaarden voor je op een rijtje gezet!

1. Feudi Di Guagnano

Deze wijngaard is gespecialiseerd in de Negramaro wijnen, herkenbaar aan zijn volle, robuuste smaak. De inrichting waar ook de proeverijen plaatsvinden, is echt bijzonder te noemen. Je vindt er een schitterend kunstwerk aan de wand, om je heen liggen hier de wijnvaten opgeslagen, leuke plek!

2. Pastini

In Martina Franca vinden we de beroemde wijngaard Pastini. Nieuwsgierig hoe wijn wordt gemaakt? Tijdens de rondleiding krijg je dit allemaal te horen. Wijn wordt hier overigens gemaakt op biologische wijze. Tijdens de rondleiding krijg je meerdere wijnen voorgeschoteld, maar ook een aantal heerlijke hapjes.

3. Terre die San Vito

Gelegen in Polignano a Mare vinden we deze bijzonder wijngaard. De eigenaar is een enthousiaste verteller, die trots is op zijn bedrijf. Je kunt hier een rondleiding krijgen, waarbij je maar liefst zes wijnen te proeven krijgt, ook krijg je er heerlijke hapjes bij.

4. Cantele 

In het prachtige Guagnano is gelegen de prachtige wijngaard Cantele. Je kunt hier niet alleen te weten komen hoe wijn precies wordt gemaakt, ook kun je hier heerlijk lunchen. Natuurlijk kun je alle wijnen proeven die hier op de wijngaard worden voortgebracht. De medewerkers hier zijn echte Italianen met veel vakkennis, je kunt ze alles vragen!

5. Cantina Conti Zecca

In Leverano vinden we de wijngaard Cantina Conti Zecca, een prachtige wijngaard met een luxe ruimte om de wijnen na afloop van de rondleiding, te proeven. Een ruim opgezette wijngaard en wijnmakerij, waar je werkelijk alles te weten kunt komen over wijn en wijn maken. De wijngaard is modern en ingericht op toeristen, dus je wordt hier helemaal in de watten gelegd.

6. Azienda Agricola Mazzone

In Ruvo Di Puglia vinden we deze gemoedelijke, traditionele wijngaard die absoluut het bezoeken waard is. Het bijzondere (overdekte) terras in de wijngaard, is een heerlijke plek om de wijnen te proeven, de enorme vaten wijn staan hier gewoon naast je. Naast heerlijke wijnen, kun je hier ook genieten van lekkere hapjes of een Italiaanse lunch.

7. L’Acropoli di Puglia

In Martina Franca vinden we deze prachtige locatie, waar je niet alleen lekkere wijnen kunt proeven, maar ook alles te weten kunt komen over olijfolie. Het is een plek waar je van dichtbij het hele proces kunt volgen, waarbij alles duidelijk wordt uitgelegd. Dit bedrijf is al vanaf 1889 actief en kenmerkt zich door een gemoedelijke, Italiaanse sfeer.

8. Cantina Due Palme

In Cellino San Marco vinden het enorm grote wijnhuis Cantina Due Palme. Dit is een coöperatie dat zich bevindt op een groot complex waar je vaten wijn tegen kunt komen zo hoog als een flatgebouw. De rondleidingen die hier worden gegeven zijn prima verzorgd, na afloop kun je meedoen aan een proeverij. Overigens kun je hier ook prima lunchen of avondeten.

9. Cantine Paololeo

In San Donaci vinden we een wijngaard die het bezoeken meer dan waard is. Bij de wijnen die je mag proeven, worden lokale hapjes geserveerd, wat deze proeverij extra bijzonder maakt. Er is een stamtafel waar je heerlijk met een groep wijn kunt drinken, ideaal als je met een groep Puglia gaat bezoeken. Aanrader!

10. Enoteca Semeraro

In Casalini di Cisternino bevindt zich de wijngaard Enoteca Semeraro, een klassieke, Italiaanse wijngaard waar je gastvrij wordt ontvangen. De stamtafels hier zijn ideaal om met een groepje lekker aan te gaan zitten. Ook de opslagruimte waar de wijnen bewaard worden, is prachtig om te zien. Bij de wijnproeverij worden er heerlijke Italiaanse hapjes geserveerd.