Geniet van deze rondreis door Puglia in 8 dagen

Puglia staat bekend om zijn ongerepte natuur, authentieke sfeer en prachtige bezienswaardigheden. Om Puglia goed te leren kennen en je vakantiedagen zo slim mogelijk in te plannen, doe je er goed aan te kiezen voor een georganiseerde rondreis. Hiermee kies je voor zekerheid; je weet waar je qua kosten aan toe bent, je hoeft zelf niets meer te regelen en je leert ook nog eens wat mensen kennen! In dit blog hebben we een rondreis van 8 dagen door Puglia voor je in kaart gebracht. Deze rondreis wordt aangeboden door reisaanbieder Tui en is absoluut de moeite waard!

Eerste dag

Je komt aan in Brindisi om vervolgens door te reizen naar het schitterende Alberobello, ook wel de hoofdstad van de trullo genoemd. Deze prachtige huisjes, gebouwd in de Middeleeuwen, zijn karakteristiek voor Puglia. Bij deze rondreis verblijf je overigens de eerste vier nachten in hetzelfde hotel, tijdens het restant van de rondreis, verblijf je in een ander hotel. Ideaal toch?

Tweede dag

Op de tweede dag van deze rondreis staat een bezoek aan Polignano op de agenda. Dit plaatsje is uniek vanwege zijn ligging aan zee en geeft je meteen dat heerlijke vakantiegevoel. Daarnaast staat er een bezoek aan de Castellana Grotte op de planning, deze kalksteengrotten zijn echt de moeite waard om te bezichtigen.

Derde dag

Vandaag gaat de reis naar een schitterend stadje genaamd Martina Franca. Van afstand zie je al meteen waarom juist dit stadje zo bijzonder is; alle huizen zijn er namelijk spierwit. Let ook vooral op de pittoreske balkonnetjes voor de huizen. In deze stad zijn ook bijzondere ‘sissi-woningen’ te vinden, ofwel grotwoningen waar mensen vroeger konden schuilen als er gevaar dreigde.

Vierde dag

De vierde dag is een dag om even lekker te ontspannen, het is namelijk een vrije dag. Een vrije dag tijdens een rondreis is wel zo fijn, het geeft je even wat ruimte om iets voor jezelf te doen. Neem de tijd om bijvoorbeeld lekker te ontspannen op een terrasje, een boek te lezen, of gewoon even lekker lang uitslapen. Natuurlijk leent zo’n vrije dag zich ook prima om wat souvenirs te gaan kopen.

Vijfde dag

Vandaag staat de reis van Ostuni naar Uggiano la Chiesa op het programma. In Ostuni vinden we ontelbaar veel witte huisjes, precies hierom is dit stadje zo wereldberoemd geworden. De witte huisjes zijn bijzonder, de ligging van dit stadje is dat ook zeker. Het ligt namelijk bovenop een heuvel, waardoor je het wandelen door deze stad al een belevenis op zich is. De tweede stop van vandaag is Uggiano la Chiesa, hier gaat er wijn geproefd worden. Puglia staat bekend om zijn volle, rijke wijnen die gemaakt zijn van druiven die bestand zijn tegen de vele zonuren, waarbij de druivenbomen kunnen groeien op gronden vol klei en kalk. Dat wordt heerlijk genieten van de beste wijnen op deze vijfde dag.

Zesde dag

De start van de zesde dag is in Santa Maria di Leua. Hier komen twee zeeën bij elkaar, wat een spectaculair uitzicht oplevert. Een uitkijkpunt wat ook liefhebbers van natuur tevreden zal stemmen, met een beetje geluk ga je hier bijzondere trekvogels zien, verrekijker meenemen dus. De tweede stop op deze dag is Otranto, hier kun je genieten van de schitterende kathedraal, let vooral ook op de bijzondere mozaïekvloer. Na het bezoek aan deze kathedraal wordt de dag afgesloten in Uggiano la Chiesa, met een bezoek aan een olieperserij uit de zeventiende eeuw. Ideaal als je van dichtbij wilt kunnen zien hoe olijfolie nu precies wordt gemaakt en wat er hier allemaal bij komt kijken.

Zevende dag

Op de zevende dag staat een bezoek aan Lecce gepland, de stad die ook wel ‘Het Florence van het Zuiden’ wordt genoemd. Deze bijnaam roept verwachtingen op, die deze stad overigens volledig waarmaakt. Je vindt hier ontelbaar veel prachtige gebouwen in Barokstijl, let vooral ook op de vele schitterende details. Tweede stop vandaag is Gallipoli, een Middeleeuwse stad. Het bezoeken van de vissershaven in dit stadje is hier aan te raden, maar ook zijn er een aantal kerken het bezichtigen zeker waard.  

Achtste dag

Vandaag staat de terugvlucht naar Nederland op het programma. Maar voordat dit gebeurt, staat er eerst nog een bezoek gepland aan het prachtige Brindisi. De haven hier is al een bezienswaardigheid op zich, hier zie je hoe de lokale bevolking handelt, werkt en leeft. Ook het bijzondere plein Piazza Duomo is hier een aanrader, net als het bijzondere Zwabisch kasteel dat ook te vinden is in Brindisi. De boulevard is een fijne plek om deze geweldige achtdaagse rondreis af te sluiten. Bestel nog een rode wijn uit Puglia en geniet nog één keer van alles wat dit prachtige stukje Italië te bieden heeft.