Dit zijn de uniekste huisjes in Puglia om te overnachten

Heb je besloten om naar Puglia op vakantie te gaan? Dat is een hele slimme keuze, want in deze regio vind je werkelijk alles om een vakantie onvergetelijk te maken. Je kunt er heerlijk eten en drinken, de natuur is fabelachtig mooi en bovendien zijn er ook nog eens vele bezienswaardigheden. Daarnaast zijn er veel verschillende mogelijkheden als het gaan om je verblijf. Wij hebben een aantal unieke mogelijkheden voor je op een rijtje gezet, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om uit te proberen. Hier komen ze!

Trulli

Natuurlijk mag een overnachting in een echte trulli niet ontbreken als je naar Puglia gaat. De eerste trullo zijn waarschijnlijk al rond 1500 gebouwd, je kunt ze herkennen aan de schattige puntdakjes. Destijds (zo gaat het verhaal) werden ze uit stenen opgebouwd en werd er geen cement gebruikt. Hierdoor konden ze de trullo gemakkelijk weer afbreken, dit scheelde flink in de belastingafdracht. De puntdakjes, de witte muren en de sprookjesachtige uitstraling maken deze huisjes onweerstaanbaar voor toeristen. Niet zo gek dat Alberobello zo razend populair is, hier vind je namelijk heel veel van dit soort huisjes. Overigens werden trullo niet alleen gebruikt om te overnachten, het zijn ook koele plekken die ideaal zijn om bijvoorbeeld voedsel in te bewaren. Er zijn trullo beschikbaar om in te overnachten, dit moet je zeker doen als je naar Puglia gaat!

Agriturismo

Het woord ‘agriturismo’ is een samentrekking van het woord ‘agriculture’ en ‘turismo’, ofwel ‘agricultuur’ en ‘toerisme’. Als je kiest voor een agriturismo, kies je voor het verblijven bij een agrarisch bedrijf dat nog actief is. Denk hierbij aan een boer met koeien, een wijngaard of bijvoorbeeld een bedrijf midden tussen de olijfbomen. Het leuke van een agriturismo is dat je altijd op een prachtig, landelijk gelegen plek overnacht. Bovendien is het vrijwel overal geen probleem als je rondloopt op het bedrijf om even een kijkje te nemen bij alles wat door op het terrein gebeurt. Natuurlijk bepaal je zelf wat voor soort agriturismo jou het meeste aanspreekt; misschien hou je wel erg van koeien en wil je zo’n boerderij weleens van dichtbij meemaken, of hou je wel van een wijntje en wil je weleens zien hoe het eraan toegaat op een wijngaard?

Masseria

Een masseria is een (voormalige) boerderij of landhuis waar je kunt overnachten. Deze verblijfplaats behoorde vroeger toe aan een boer en zijn medewerkers, nu is deze opengesteld voor toeristen om er te overnachten. Masseria’s zijn vrijwel altijd schitterende boerderijen of landhuizen, landelijk gelegen, waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je kunt zelf bepalen hoe luxe je het wilt maken, er zijn masseria’s die echt heel luxe zijn, maar je kunt ook kiezen voor wat meer eenvoud, waar de prijs dan ook naar is natuurlijk.

B&B

Ook in Puglia zijn er veel Bed and Breakfasts te vinden. Dit zijn vaak woonhuizen, waar een gezin in woont, maar waar ook een gedeelte is vrijgemaakt voor toeristen. Je kunt hier overnachten en ’s morgens ontbijten, om vervolgens weer op pad te gaan. Vaak is een B&B een voordelige manier om te overnachten en te genieten van een goed ontbijt. Het is ook ideaal voor mensen die ‘alleen maar komen om te slapen en te ontbijten’ en verder weinig tijd doorbrengen in de locaties waar ze overnachten. Je leest het; mogelijkheden genoeg om te overnachten in Puglia.