Met de auto naar Puglia? Zo kun je het beste rijden!

Er zijn verschillende manieren om naar Puglia te rijden, afhankelijk van waar je vertrekt. Als je in Nederland begint, kun je bijvoorbeeld via Duitsland en Oostenrijk naar Italië rijden. Een andere optie is om via Frankrijk en Zwitserland naar Italië te rijden. Eenmaal in Italië kun je de Autostrada del Sole volgen tot aan Bari of Lecce, waar Puglia zich bevindt. Het is aanbevolen om te plannen en te checken voor wegwerkzaamheden, tolwegen en eventuele weersomstandigheden.

Via Duitsland en Italië

Als je via Duitsland en Oostenrijk naar Italië wilt rijden, zou een mogelijke route kunnen zijn:

  • Vertrek vanuit Nederland en rijd naar Duitsland via de snelwegen A3 of A12.
  • Rijd verder naar Oostenrijk via de A9 of A93.
  • Volg de A1 richting Wenen en vervolgens de A23 richting Italië.
  • Neem de A4 richting Udine en vervolgens de A28 richting Conegliano.
  • Neem de A27 richting Venezia en vervolgens de A13 richting Bologna.
  • Neem de A14 richting Ancona en vervolgens de A16 richting Bari.
  • Vanaf Bari kun je verder rijden naar Lecce, of naar welke stad in Puglia je ook wilt.

Via Frankrijk en Zwitserland

De beste route om vanuit Nederland naar Puglia te rijden, door Frankrijk en Zwitserland zal afhangen van uw persoonlijke voorkeur en beschikbare tijd. Een populaire route is via de snelwegen in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland naar Milaan in Italië en vervolgens naar Puglia via de A14. Een andere optie is via de snelwegen in België, Frankrijk naar Genève, Zwitserland en vervolgens via de A9 naar Milaan, en dan naar Puglia via de A14.

Dit zijn slechtst enkele voorbeelden van de meest gebruikte routes. Controleer altijd even met Google of Apple Maps of dit in werkelijkheid ook de kortste route is. Deze apps berekenen tegenwoordig altijd de snelste routes voor jou.