Tip: Genieten van overnachting in masseria tijdens verblijf in Puglia

Ga je binnenkort op vakantie naar de regio Puglia in Italië? Kies ervoor om te gaan overnachten in een masseria. Een masseria is een boerderij, waar je kunt overnachten. Het komt vaak voor dat zo’n boerderij, nog actief in gebruik is. Een unieke manier om de streek Puglia echt te leren kennen, je overnacht bij de Italianen zelf en maakt kennis met hun dagelijkse rituelen. Ontwaken op een Italiaanse boerderij met uitzicht op de olijfbomen. Hoe heerlijk is dat?

Masseria is Puglia op zijn best

Hou je van het echte bourgondische, Italiaanse leven. Stel jij jezelf een vakantie naar Puglia vooral romantisch en klassiek voor? Met lange tafels waaraan je gezellig kunt eten en drinken? Als je gaat overnachten in een masseria is de kans hierop erg groot. Je verblijft hier namelijk op een boerderij, waarbij de eigenaren vaak nog actief zijn en dus leven van de opbrengsten van hun landerijen. Op deze landerijen staan bijvoorbeeld wijnbomen, olijfbomen of misschien wel koeien. In het laatste geval wordt er op zo’n boerderij kaas gemaakt over leven zij van de melkopbrengsten. Je mag op zo’n boerderij natuurlijk lekker rondlopen om te kijken hoe alles in zijn werk gaat. De kans is groot dat de eigenaren vol trots willen vertellen over hun boerderij. Ook als je vragen hebt over de gang van zaken op de boerderij, kun je die gerust aan hen stellen. Dichterbij het Italiaanse buitenleven kun je echt niet komen!

Welke masseria kies jij?

Ben je iemand die houdt van eenvoud en wil je dichtbij de natuur blijven? Kies dan voor een eenvoudige (goed betaalbare) masseria. Op het platteland vind je vaak scherp geprijsde masseria, waarbij het eenvoudig en schoon is. Je kunt hier voordelig overnachten, maar toch genieten van de vele voordelen van een masseria. Wil je graag wat meer luxe? Ook dat is mogelijk, verschillende masseria’s in Puglia bieden zelfs luxe suites aan waar je kunt verblijven. Wil je echt iets bijzonders? Overnacht dan in een trullo; dit is zo’n iconisch rond stenen huisje! Dit is natuurlijk wel echt iets unieks om mee te maken. Waar je ook gaat overnachten, je zult gegarandeerd die heerlijke, warme gastvrijheid van de inwoners in Puglia ervaren. Voor welk soort masseria kies jij?

Tips masseria’s in Puglia

Weleens gehoord van het unieke dorpje Crispiano in Puglia? Dit dorpje wordt ook wel het ‘dorp van de honderd boerderijen’ genoemd. Dit is het paradijs voor de liefhebbers van masseria’s. De foto’s die je ziet in de magazines over het Italiaanse landleven, lijken hier wel geschoten. Je vindt hier ontelbare olijfbomen, het brood komt hier uit de houtoven en je vindt hier heerlijke Italiaanse groentes. Je kunt ook kiezen voor de massseria Borgo San Marco, een boerderij in de buurt van de Fasano. In de buurt van Monopoli zijn ook uitstekende masseria’s te vinden, bijvoorbeeld masseria Garrappa is een aanrader. Ook kun je hier kiezen voor masseria Petrarolo. Stuk voor stuk masseria’s waar je heerlijk kunt overnachten en van dichtbij het echte Italiaanse landleven kunt leren kennen. Heerlijk toch?

Tip: Bekijk hier de 10x leukste masserias in Puglia!