Zomervakantie in Italië? Met de trein naar Puglia!

Er gaat niets boven een gezellige en geweldige zomervakantie in Italië. Onder andere Puglia is een populaire bestemming. Bovendien is het gemakkelijk om er te komen. Niemand hoeft de stress van het autorijden te doorstaan, je kunt er ook comfortabel met de trein komen. Je kunt in Nederland op de trein stappen, naar Duitsland reizen en van daaruit verder reizen richting Italië.

De kosten van een treinreis variëren afhankelijk van wanneer je reist. Als je niet een van die mensen bent met een topinkomen of de jackpot hebt gewonnen bij toeval op Starburst Slot, moet je je treinreis slim plannen. Als je vaker moet overstappen of een minder populaire vertrektijd kiest, kun je over het algemeen goedkopere tickets krijgen.

Alle informatie en verdere tips zijn hier beschikbaar voor vakantiegangers die graag reizen. Niets staat een treinreis naar Italië dus nog in de weg!

Met de juiste treinverbinding naar je bestemming

Er zijn verschillende manieren om van Nederland naar Puglia te reizen. Een populaire route is via Frankfurt am Main en München. Reizigers kunnen gewoon in Nederland op de trein stappen naar Frankfurt/Main. Eenmaal in Frankfurt nemen ze de trein naar München. Er zijn directe verbindingen en transfers van Frankfurt Main naar München.

Natuurlijk is het handiger om verder te reizen zonder over te stappen. Zodra je je bestemming in München hebt bereikt, neem je de volgende trein. Je bent nu op weg naar Verona. Gelukkig zijn er rechtstreekse verbindingen tussen München en Verona. Omdat er verschillende verbindingen zijn, is het belangrijk om dit goed te controleren.

Eenmaal aangekomen in Verona, ga je richting Brindisi en Bari. Beide steden in Puglia zijn steden met grote treinstations. Daarom zijn er verschillende goede treinverbindingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om uit te stappen tussen de steden Verona, Bari en Brindisi.

Het is belangrijk om van tevoren precies uit te zoeken wat de verschillende treinverbindingen zijn. Met de juiste planning en de optimale verbinding kan de reis van Nederland naar Italië comfortabel zijn.

Om stress te voorkomen, zijn langere overstaptijden een goed idee. Vertragingen kunnen immers altijd voorkomen. Het zou zonde zijn om de aansluitende trein te missen. Daarom is een goede planning het allerbelangrijkste.

Lange reis aangekondigd

Om in Puglia aan te komen is een lange reis nodig. Het duurt meer dan een dag om van Amsterdam in Nederland naar Puglia in Italië te komen. Dat is al een enorm lange reis. Daarom moet je genoeg materiaal meenemen om de tijd door te komen. De trein moet in totaal ongeveer 2000 km afleggen. Tussendoor zijn er overstappen en wachttijden, dus de reis lijkt waanzinnig lang.

Aan de andere kant hoeft niemand op een rondreis zichzelf te kwellen op de snelweg, op zoek naar parkeerplaatsen en de juiste routes uit te zoeken. Het is gewoon veel relaxter om meer dan 2000 km met de trein af te leggen. Wie wil er zoveel kilometers met de auto afleggen? Dat is ook niet leuk en het kost vooral veel tijd.

Als alternatief met het vliegtuig

Wie geen zin heeft om zo lang te reizen om in het zonnige zuiden te landen, kan kiezen voor een ander vervoermiddel. Het vliegtuig is een optie die veel sneller is. Dit is echter niet zo milieuvriendelijk als de trein nemen.

Aan de andere kant doe je er met het vliegtuig maar ongeveer 5 uur over. Dat is een aanzienlijk tijdsverschil met de trein. Je kunt met het vliegtuig naar Bari. Maar er vliegen ook vliegtuigen naar Brindisi.

Lange reis met kinderen: Een uitdaging

Als er kinderen bij zijn, kan zo’n lange reis een echte uitdaging zijn. Vooral als de kinderen nog klein zijn. Ze willen vermaakt worden omdat het anders snel saai wordt. Gelukkig zijn er genoeg reisspelletjes die helpen om ze af te leiden. Kaartspellen zijn er daar één van. Maar ook spellen als “4 wint”, “Stad Land Rivier” of “Ik zie een kleur die jij niet ziet” zijn uitstekend.

Om ouders tussendoor te laten ontspannen, kan de mobiele telefoon of een tablet natuurlijk ook een goede afleiding zijn. Natuurlijk moet deze niet de hele tijd beschikbaar zijn. Maar er is zeker niets op tegen voor een korte periode tussendoor.

Reizen met langeafstandsbus mogelijk

Er zijn trouwens ook busverbindingen tussen Amsterdam en Puglia. Als je wilt, kun je het zuiden bereiken met Flixbus. De busreis duurt echter ook een eeuwigheid. Maar je kunt gewoon in de bus gaan zitten en je naar je bestemming laten brengen. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van de juiste route of je te ergeren aan andere chauffeurs. Het is gewoon relaxter en comfortabeler.

Informeer jezelf van tevoren en neem de juiste beslissing

Wie zo’n reis plant, moet zich van tevoren goed informeren. Alleen met verschillende vergelijkingen kun je de beste en meest geschikte route vinden. Het is ook een kwestie van prijs. Als je bijvoorbeeld op tijd een treinreis boekt, kun je profiteren van bijzonder gunstige voorwaarden.

Maar reizen met de langeafstandsbus kan ook betaalbaar zijn. Voor vluchten kunnen er ook speciale aanbiedingen en promoties zijn. Het is dus altijd mogelijk om goedkoop van Nederland naar Italië te reizen.

Of ga je liever met de auto?

Je kunt ook precies berekenen hoe lang de reis met de auto duurt. Je kunt ook berekenen wat benzine ongeveer kost. Het kan een optie zijn om met je eigen auto naar Italië te reizen. Iedereen moet er echter rekening mee houden dat dit veel zenuwen kan kosten. Tijdens autoritten zijn er altijd hachelijke situaties door onvoorzichtige chauffeurs, die zenuwslopend en stressvol zijn. Zulke situaties doen zich niet voor tijdens treinreizen.

Bovendien is het niet bepaald milieuvriendelijk om met je eigen auto te rijden. Als je rekening houdt met het milieuvriendelijke aspect, kun je beter met de trein van Nederland naar Italië reizen.