De beste tijd om naar Puglia te vliegen

Vakantie is iets waar we natuurlijk het hele jaar naar uitkijken. Na een jaar hard te hebben gewerkt, is het wel fijn dat we even helemaal tot rust kunnen komen. Hoe fijn is het dan dat je een vakantie boekt waarbij je nergens aan hoeft te denken en alleen maar hoeft te genieten van de zon, de zee, het strand en bovenal ook het lekkere eten. Puglia is daarom ook de perfecte plek om tijdens de zomermaanden naartoe te gaan. Toch zien we dat er ook mensen zijn die liever in het voor- of najaar gaan, aangezien het dan net even iets frisser is. Hoe dit precies zit en wat nu de beste tijd is om naar Puglia te vliegen, vertellen we je nu.

Over Puglia

Puglia, ook wel bekend als de ‘hiel van de laars’ van Italië, is een regio die doordrenkt is van geschiedenis en charme. De pittoreske witte dorpjes met hun smalle straatjes, de olijfgaarden die zich uitstrekken zover het oog reikt en ook de kristalheldere wateren van de Adriatische Zee maken van Puglia een droombestemming voor veel vakantiegangers. De lokale keuken, met zijn nadruk op verse ingrediënten en eenvoudige, smaakvolle gerechten, maakt een vakantie naar deze regio nog net even een stukje specialer. Niet voor niets vliegen er bijna dagelijks meerdere vluchten naar het zuiden van Italië. Wanneer je kijkt naar de vertrekken Schiphol vandaag tijden, zul je ook zien dat Puglia samen met Rome, Milaan en tal van andere steden regelmatig in het schema naar voren komt.

Klimaat van Puglia

Het klimaat van Puglia is mediterraan, wat betekent dat het over het algemeen milde winters en warme, droge zomers kent. Dit maakt het een aantrekkelijke bestemming gedurende het hele jaar. De lente, zomer en herfst hebben elk hun unieke charme, waardoor Puglia het hele jaar door een aantrekkelijke vakantiebestemming is voor zowel jong als oud. Natuurlijk hangt de periode waarin je gaat wel af van het doel van je vakantie. Zo is het logisch dat je voor een zon, zee en strand vakantie niet in het najaar gaat, maar kiest voor de zomermaanden. Hoe dit precies per periode zit, vertellen we je nu.

Lente

In de lente komt Puglia tot leven en wordt het een waar bloeiend paradijs. De temperaturen beginnen te stijgen, waardoor het aangenaam vertoeven is. De natuur ontwaakt en overal zie je kleurrijke bloemen en groene landschappen. Dit is de perfecte tijd om te genieten van wandelingen langs de kust, fietstochten door pittoreske dorpjes en te genieten van de mooie natuur. Ideaal dus voor wanneer je er even lekker tussenuit wilt, maar niet zit te wachten op hoge temperaturen.

Zomermaanden

Wil je genieten van de zon, dan is het tijdens de zomermaanden heerlijk vertoeven hier. Wanneer je online de tijden voor je Schiphol vertrek hebt gecheckt, is het ook zeker de moeite waard om even te kijken naar de temperatuur. De zomer brengt namelijk warme temperaturen met zich mee, ideaal voor zonaanbidders en echte strandliefhebbers. Puglia heeft een kustlijn van meer dan 800 kilometer, met allerlei mooie stranden waar je heerlijk kunt relaxen en van de zon kunt genieten.