Dit zijn de mooiste fietsroutes van Puglia

De meeste mensen die naar Italië gaan, doen dit om niet alleen te genieten van de zon, maar ook van de prachtige natuur. Neem bijvoorbeeld Puglia, een prachtige regio in Italië, dat bekendstaat om zijn prachtige landschappen en charmante dorpjes. De perfecte plek dus om als fietsliefhebber door- en langsheen te fietsen. Omdat het best een uitdaging kan zijn om een aantal leuke routes te kunnen vinden, hebben wij er een aantal voor je, die zowel geschikt zijn voor de echte fietser als de mensen die af en toe fietsen. Dus ga je binnenkort op vakantie naar Puglia en wil je graag de natuur en verschillende leuke dorpjes op de fiets verkennen? Dan zijn deze fietsroutes een absolute aanrader.

Fietsen langs de kust van Polignano a Mare naar Otranto

Ben je dol op de zee? Dan is deze fietsroute een absolute aanrader. Tijdens deze route fiets je namelijk kilometers langs de zee en kom je langs verschillende leuke vissersdorpjes, imposante kliffen en natuurlijk ook prachtige stranden. Het is dus ook niet voor niets dat deze route enorm populair is bij de meeste fietsers. Zo ben je er helemaal vrij in om je zwembroek mee te nemen, zodat je ergens halverwege, mits je in de zomer gaat natuurlijk, even een verfrissende duik in het water te nemen. Wat overigens wel handig is, is om te kiezen voor elektrische fietsen. Deze kun je vaak huren, maar ook je eigen meenemen vanuit Nederland. Vooral als je net een paar mooie nieuwe elektrische fietsen bij Amslod hebt aangeschaft, is het ons advies deze op een fietsendrager achter je auto of camper mee te nemen. Wat is er nu fijner dan op je eigen fiets langs de verschillende routes in Puglia te fietsen?

De Gargano route

Houd je van wat meer uitdaging op de fiets? Dan is deze route een absolute aanrader als je het ons vraagt. De Gargano is een schiereiland dat vooral bekend staat om onder andere zijn ruige kliffen waar een beetje extra ondersteuning geen overbodige luxe is en ook de vele prachtige bossen en grotten die je er kunt bekijken. Tijdens deze route kom je ook door het nationaal park van Gargano, waar je een 360 graden uitzicht hebt over de hele Adriatische Zee en natuur eromheen. Wil je tussendoor even uitrusten? Breng dan een bezoekje aan het stadje ‘Vieste’ waar het niet alleen prachtig is qua gebouwen, maar je er ook heerlijk kunt lunchen op een van de vele terrasjes.

De Trulli route

De laatste route is er een die zich vooral richt op de traditionele architectuur van deze stad. Bij uitstek geschikt dus voor een fietsroute waarbij je niet alleen kunt genieten van de natuur, maar ook de geschiedenis van de stad te zien krijgt. Uiteraard kom je tijdens je fietstocht ook langs de bekende ‘Trulli huisjes’ die zijn bedacht door Alberobello. Naast de vele bezienswaardigheden, kun je er ook genieten van de heerlijke lokale gerechten, zoals een  orecchiette pasta en verschillende visgerechten die je bijna overal op de kaart zult zien staan.