3 manieren voor een onvergetelijke vakantie naar Puglia

Puglia is een prachtige Italiaanse stad, die niet voor niets zo razend populair is onder veel vakantiegangers. Waar de meeste mensen tijdens een vakantie naar Italië denken aan het kamperen op een camping, heeft Puglia je zoveel meer te bieden. Wist je namelijk dat deze prachtige plek niet alleen bij uitstek geschikt is voor een vakantie op de camping met het hele gezin, maar je er ook heerlijk kunt rondtrekken met bijvoorbeeld een caravan of camper? Wil jij weten welke manieren er allemaal zijn en waarom juist Puglia hier bij uitstek geschikt voor is? Wij vertellen het je.

Kiezen voor een luxe safaritent vakantie

Wil je niet alleen genieten van al het moois wat Puglia je te bieden heeft, maar ook van een stukje vrijheid en natuur? Dan is kiezen voor een luxe safaritent vakantie een absolute aanrader. Het voordeel van een luxe safaritent, is dat je geniet van de vrijheid die je ook hebt op een normale camping, maar dan wel met alle luxe die je in een hotel ook hebt. Dat houdt dus in dat je tent is voorzien van een eigen toilet en douchevoorziening en je een keuken hebt waar je normaal een maaltijd kunt bereiden voor het hele gezin. Het is ook niet voor niets dat glamperen, zoals we deze vorm van kamperen ook wel noemen, de laatste jaren zo enorm populair is geworden.

Rondtrekken in je camper of tent

Wil je niet alleen genieten van de natuur, maar ook de vrijheid hebben om van plek naar plek te reizen? Dan is een tocht met de camper natuurlijk de perfecte manier om dit te kunnen doen. Zo bepaal je helemaal zelf waar en wanneer je ergens naartoe rijdt en ben je ook niet afhankelijk van iets of iemand. Beschik je nu niet over een camper? Dan kun je natuurlijk ook een rondreis met de auto maken. Je kunt dan bijvoorbeeld van camping naar camping rijden om daar vervolgens te verblijven in een luxe safaritent of een hotel of lodge mocht dit je voorkeur hebben. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat het verstandig is om in het hoogseizoen alles vooraf te boeken. De kans dat anders alle safaritenten en ook lodges volgeboekt zijn is vrij groot.

Kies voor een hotel

Wil je over helemaal niets willen nadenken tijdens je vakantie, dan is een hotel natuurlijk de beste keuze. Het voordeel van een hotel is dat je ‘s ochtends kunt aanschuiven bij het ontbijten, de handdoeken voor je worden gewassen en ook je kamer dagelijks netjes wordt opgeruimd. Wel is het verstandig om na te denken of je kiest voor het gemak van een all inclusive vakantie of dat je het ook leuk vindt om iedere avond de stad in te wandelen met z’n allen om daar te genieten van een heerlijke verse pizza of pasta. Overigens is dit ook een aanrader wanneer je wel een all inclusive vakantie hebt geboekt. Zo kun je bijvoorbeeld rustig een keer met z’n allen gezellig de stad in lopen en het buffer in het hotel een avondje overslaan.