Bezoek de regio Puglia, de hak van Zuid Italië

Heb jij weleens van de regio Puglia gehoord? Zo nee: je bent niet de enige. Puglia is een regio in het uiterste zuiden van Italië en wel in de hak van de laars! Puglia ligt grotendeels aan de oostzijde aan de Adriatische zee, waar het zeewater kraakhelder is. Natuurlijk zijn er de hoge kliffen en rotsachtige stranden, er zijn vele pittoreske, oude historische plaatsjes aan zee te vinden, maar er is meer en daar vertellen we je graag over!

Fabuleuze regio Puglia, bezoek het zuiden van Italië

De regio Puglia ligt grotendeels in de hak van Zuid Italië en bevindt zich daarmee op circa 2000 km. van Nederland. Niet bepaald een afstand die je graag in de auto aflegt. Wil je per auto de regio bezoeken, dan ben je 2 dagen onderweg en doe je er verstandig aan een overnachting te boeken in bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Het handigste echter is om te vliegen naar Bari, een grote centrale plaats in noord Puglia. Vandaaruit kun je de omgeving verkennen via een auto huren Bari, iets wat je thuis al kunt reserveren, waar je verstandig aandoet. Door thuis te reserveren ben je niet alleen verzekerd van een auto ter plekke; je kunt hier rekenen op serieuze voorwaarden en goed prijzen vergelijken.

De Highlights van Puglia, wat móet je bezoeken?

Sowieso is de grote havenstad Bari, met maar liefst 330.000 inwoners en gelegen aan de Adriatische zee, een absoluut bezoek waard. Deze stad kent prachtige aanzichten, zoals het deel wat op een klif is gebouwd, maar ook het heerlijke centrum, aan de haven, vol restaurants waar je heerlijk kunt slenteren is echt een bezoek waard. Je kunt daarnaast heerlijk shoppen in Bari en musea bezoeken. Kom en geniet van deze bijzondere en historische stad.

Witte kabouterhuisjes in Alberobello, de “trullo”

Wie voor het eerst in het plaatsje Alberobello komt kan zijn ogen waarschijnlijk niet geloven. Dit hele dorp lijkt te bestaan uit een soort witte, ronde kabouterhuisjes met kleine puntdaken. Nergens anders ter wereld kom je ze tegen. Het zijn de befaamde ‘trulli‘ (een huisje heet een trullo, meervoud is trulli). Zij zijn uit bittere armoede gebouwd. Het huisje is wit, rond en heeft een klein steen gestapeld dakje wat in een punt uitloopt. Deze mini huisjes stammen uit ca. 1500 en zijn een waar unicum. Deze plaats móet je echt bezoeken.

Boottocht en grotten bezoeken

Natuurlijk boek je een boottocht, voor een rondvaart langs prachtige, indrukwekkende rotsformaties. De kust van Puglia is behoorlijk grillig op nogal wat plekken en kent hoge kliffen. Zo kun je zelfs een boottocht boeken door de grotten van Polignano a mare, een absolute aanrader!

Laatste tip! Amfitheater Centro Storico

Tot slot mag een bezoek aan de plaats Lecce echt niet ontbreken op je lijst. Hier tref je in het historisch centrum nog een heus amfitheater uit de 2e eeuw na Christus. Je hoeft Rome hiervoor dus niet perse te bezoeken, hoewel dit model iets bescheidener is, is het een absoluut hoogtepunt van je reis, wát bijzonder!