Ontdek dit unieke stukje Italië

Puglia ligt in het zuiden van Italië is zit vol met interessante geschiedenis, cultuur en prachtige landschappen. Mede hierdoor is het voor toeristen een populaire plek. Vooral de diversiteit die deze streek biedt is wat mensen aantrekt. Ben je benieuwd wat Puglia allemaal te bieden heeft? In deze blog vertellen we wat Puglia te bieden heeft en overtuigen we jou om deze zomer een bezoek aan Puglia te brengen.

Diversiteit van Puglia

Puglia is voor veel toeristen de moeite waard om te bezoeken. Dit komt vooral door de diversiteit die de regio biedt. Bij het inpakken begint de vakantie al. Neem normale kleding mee, nette kleding voor etentjes, sportkleding als een korte sportbroek, een sporthemd en sport bh’s en ook zwemkleding. Als je de koffer hebt ingepakt kan de vakantie echt beginnen.

De witte stad

De stad Ostuni is ook wel bekend als de Witte stad en is ook een echte parel van Puglia. Het landschap van Ostuni wordt gedomineerd door uitgestrekte olijfgaarden en mede hierdoor staat de regio bekend om de hoogwaardige olijfolie. Als je een bezoek brengt aan de olijfboomgaard krijg je een uitzicht op de bomen, maar ook een inzicht in het traditionele productieproces. Bij zo’n bezoek krijg je de hele locatie te zien, dus de sport bh high support die je hebt ingepakt komt goed van pas.

Het stadje Alberobello

Een hoogtepunt van Puglia is het kleine stadje Alberobello. Dit stadje is over de hele wereld bekend door de trulli-architectuur. Dit zijn witgekalkte, kegelvormige huizen die uit de 14e eeuw komen. Dit is een unieke bouwstijl en ook erkend als UNESCO-werelderfgoed. Het biedt toeristen een inzicht in de lokale tradities en architectuur. In combinatie met de smalle straatjes van Alberobello en de Italiaanse cultuur is dit stadje zeker het bezoeken waard.

De kliffen en zonsondergangen

Langs de Adriatische kust ligt Polignano a Mare. Dit is een stad die bekend staat om mooie kliffen en prachtige zonsondergangen. De kliffen in combinatie met het azuurblauwe water en de zonsondergangen creëren een magische sfeer die je niet snel vergeet. Het liefst kijk je zo’n zonsondergang met een drankje en een hapje erbij. In Puglia kan dat, want er zijn genoeg terrassen en restaurants die een mooie plek hebben om de zonsondergang te bekijken. Dit onder het genot van gerechten uit de lokale keuken.

Het rijke culturele erfgoed van Lecce

Lecce ligt ook in de regio Puglia en staat bekend om de architectuur en het rijke culturele erfgoed. Het centrum van Lecce heeft mooie paleizen en kerken die toeristen graag bezoeken. Bekijk hier Lecce in 10 foto’s. De Basilica di Santa Croce is hiervan een goed voorbeeld. De stad heeft ook vele markten waar toeristen de lokale producten en kunstwerken kunnen ontdekken. De markt is een culturele ervaring op zich.

Een vakantie naar de regio van Puglia is een grote aanrader. Naast dat het een aantal leuke streken heeft, kun je Italië als land ook goed ontdekken. Je leert de vriendelijke bevolking kennen en proeft het échte Puglia.