Dit zijn de mooiste stranden in Puglia

Meer en meer toeristen trekken jaarlijks naar Puglia toe. Een logische keuze, aangezien deze Italiaanse regio heel veel te bieden heeft. Je geniet in deze regio van prachtige landschappen, van gezellige dorpjes en van grotere steden. Daarnaast geniet je in deze regio ook van aangename temperaturen.

Met dank aan deze temperaturen is het heerlijk om op één van de vele stranden in Puglia te liggen. Dat Puglia veel stranden heeft, is een understatement. Zowel het noorden als het oosten en het zuiden liggen namelijk direct aan een zee. Het gaat hierbij om de Ionische Zee en de Adriatische Zee.

Ga je binnenkort naar Puglia toe? Of ben je op dit moment mogelijk al in Puglia? De onderstaande stranden staan te boek als de mooiste stranden in Puglia. Erg leuk en aangenaam om eens bij deze stranden een kijkje te nemen.

Torre dell’Orso

Iets ten zuidoosten van Lecce gelegen is de plaats Otranto te vinden. Net iets boven deze plaats vind je het witte strand van Torre Dell’Orso. Dit strand ziet er prachtig uit, is bijzonder gezellig en wordt omringd door meerdere rotsen. In het water zelf zijn ook twee witte rotsen te vinden.

Bijkomende voordelen:

  • Het strand loopt langzaam af in de zee. Zeker als je kleinere kinderen hebt, is dit echt ideaal.
  • Bij het strand vind je meerdere leuke tentjes. Bij deze tentjes kun je een verfrissend drankje halen of iets lekkers te eten.

Maldive del Salento

De regio Salento in Puglia staat bekend als dé wijnregio. Deze regio beschikt echter ook over prachtige zandstranden, welke vergeleken worden met de stranden op de Malediven. De stranden bij Salento staan te boek als de schoonste stranden van heel Italië; het water is hier echt onwijs helder.

Torre Guaceto

Vlakbij de stad Brindisi is het strand Torre Guaceto te vinden. Dit strand beschikt over helder water en is in een prachtige omgeving gelegen. Het strand ligt namelijk in een natuurreservaat; het strand loopt direct over in prachtige duinen. In deze duinen kun je heerlijk een rondje wandelen en volledig tot rust komen.

Vignanotica

Eén van de meest unieke stranden in Puglia is te vinden bij het stadje Mattinata. Bij dit stadje is de baai van Vignanotica te vinden; dit is een kiezelstrand, maar wel een onwijs fraai kiezelstrand. Het strand is niet al te groot en wordt omringd door hoge, witte rotsen.