Wat is er allemaal te doen rondom Gallipoli?

Gallipoli is een betoverende bestemming die doordrenkt is met geschiedenis, cultuur en adembenemende schoonheid. Deze schilderachtige stad, gelegen op een klein eiland voor de kust, trekt bezoekers aan met zijn charmante oude stad, bezienswaardigheden en heerlijke lokale gerechten. Terwijl er in het charmante Gallipoli zelf veel te doen is, is de omgeving ook rijk aan ontdekkingen en ervaringen.

Nardò

Een korte rit vanuit Gallipoli brengt je naar de oude stad Nardò, waar de barokke architectuur en smalle steegjes een stap terug in de tijd lijken te zijn. Het historische centrum van Nardò herbergt kerken en paleizen uit verschillende tijdperken, waaronder de indrukwekkende Basilica di San Salvatore en het Palazzo del Principe.

Porto Selvaggio

Voor natuurliefhebbers biedt het Regionaal Natuurpark Porto Selvaggio een oase van rust. Hier kunnen bezoekers genieten van wandelingen langs de kust, omgeven door ongerepte mediterrane flora. De baaien en inhammen langs de kust bieden ook geweldige mogelijkheden om te zwemmen in helderblauwe wateren.

Galatina

Een korte reis landinwaarts brengt je naar het pittoreske dorpje Galatina, bekend om zijn prachtige basiliek van Sint-Catharina van Alexandrië. De fresco’s en architectuur van deze kerk zijn adembenemend en bieden een glimp van de rijke artistieke erfenis van de regio.

Parco Acquatico Splash

Voor een dag vol avontuur is een bezoek aan Parco Acquatico Splash in Gallipoli een ideale keuze, vooral voor gezinnen. Dit waterpark biedt glijbanen, zwembaden en een scala aan activiteiten voor een verfrissende en leuke dag onder de Italiaanse zon.

Salice Salentino

Als wijnliefhebber is een reis naar de wijngaarden van Salice Salentino een must. Hier kun je de lokale wijnen proeven en meer te weten komen over de wijnproductie in de regio. De combinatie van de warme zon en vruchtbare grond geeft de wijnen uit Puglia een uniek karakter.

De omgeving van Gallipoli biedt een gevarieerd scala aan ervaringen, van culturele ontdekkingen tot natuurlijke schoonheid en plezier voor het hele gezin. Elke plek heeft zijn eigen unieke charme en draagt bij aan het algehele betoverende karakter van deze regio in Puglia, Italië.