Welke vliegvelden zijn er in Puglia?

Wil je graag per vliegtuig naar Puglia? Dat is een slimme keuze! Je bespaart er veel tijd mee en bovendien zijn er meerdere vliegvelden waarop je kunt vliegen. Hiermee weet je zeker dat je altijd dichtbij de plek kunt landen, waar je gaat verblijven. Ideaal toch?

Voordelen vliegen naar Puglia

Als je kiest voor reizen per vliegtuig, kies je voor de snelst mogelijke reis. Per auto naar Puglia reizen kost je veel tijd en bovendien ook nog eens veel energie. Met het vliegtuig ben je er in een paar uurtjes en kom je ook nog eens uitgerust aan. Daarnaast is vliegen natuurlijk een unieke ervaring, hoe vaak je het ook gedaan hebt, het blijft altijd weer bijzonder om mee te maken. Veel mensen ervaren vliegen als ‘het echte vakantiegevoel’. Dat begint natuurlijk al op de luchthaven; hier kom je mensen tegen uit de hele wereld, je gaat door de douane en kunt taxfree shoppen! Vanuit het vliegtuig krijg je al een prachtig beeld van een het land, letterlijk en figuurlijk. Ook Puglia is een prachtige streek om vanuit het vliegtuig al te bewonderen. Vliegen is vakantie op zijn best!

Vliegen op Puglia

Je doet er verstandig aan om te kiezen voor de luchthaven die het dichtste bij de plek van je bestemming zit. Ga je naar Lecce? Of ga je overnachten in de trulli-hoofdstad Alberobello? Of heb je ervoor gekozen om te overnachten in Ostuni? Wil je in Puglia zelf graag veel reizen met het openbaar vervoer, dan heb je wellicht gekozen voor de plaats Cisternino. Vanuit deze plaats, kun je namelijk alle kanten op met het openbaar vervoer. In welke plaats of stad je ook overnacht, gegarandeerd dat er een luchthaven in de buurt zit.

Vanaf de luchthavens reizen

Het is mogelijk om (vooraf) een auto te huren, waarmee je rond kunt reizen in de regio Puglia. Een auto huren is eenvoudig, bovendien biedt het je veel voordelen; je bent altijd flexibel en je hoeft nergens rekening mee te houden. Zin om een stad te bezoeken? Je rijdt er zo heen! Hou je ervan om lekker op het strand te liggen op een plekje waar je niemand tegenkomt? Met de auto kun je overal komen, bovendien kost het je weinig moeite om te reizen. Liever met het openbaar vervoer reizen? Dat is in Puglia ook prima mogelijk. Er rijden hier bussen en treinen die schoon zijn en prima onderhouden. Als je ervoor kiest om dicht in de buurt van Cisternino te verblijven, wordt reizen met het openbaar vervoer een fluitje van een cent; dit is namelijk een knooppunt waar veel lijnen samenkomen.

De vliegvelden in Puglia

Er zijn drie vliegvelden waar je uit kunt kiezen in Puglia.

Verblijf je in het Noorden van Puglia?

Kies dan voor vliegveld Pescara.
Adres: Strada Statale 5, 100, 65131 Pescara PE, Italië.

Verblijf je in het midden / zuiden van Puglia?

Kies voor vliegveld Brindisi.
Adres: Contrada Baroncino, 72100 Brindisi BR, Italië.

Zoek je een centraal gelegen vliegveld?

Kies dan voor de luchthaven in Bari, geschikt voor heel Puglia.

Adres: Viale Enzo Ferrari, 70128 Bari BA, Italië.