Grecotel Daphnila Bay Dassia restaurant

Hoe is het openbaar vervoer in Puglia?

Vind je het fijn om met het openbaar vervoer te reizen in Puglia? Of heb je geen rijbewijs en ben je misschien wel aangewezen op het openbaar vervoer? In de regio Puglia kun je jezelf prima verplaatsen met het openbaar vervoer. Je vindt hier verschillende vervoersmiddelen waar je gebruik van kunt maken, denk hierbij aan de bus en de trein. Naast het feit dat je met het openbaar vervoer overal kunt komen, is het ook nog eens interessante manier van reizen, als je naar de kosten kijkt. Bovendien is reizen met het openbaar vervoer goed voor het milieu, je bent dus ook nog eens heel duurzaam bezig!

Knooppunt openbaar vervoer in Cisternino

In de regio Puglia bevindt zich een knooppunt als het gaat om het openbaar vervoer, deze vinden we terug in Cisternino. Hier komen veel lijnen samen, de ideale plek dus om vanuit te gaan reizen met het openbaar vervoer. Je kunt vanaf deze plek mooie plekken in Puglia bezoeken, denk bijvoorbeeld aan de prachtige stad Lecce, maar ook kun je vanaf hier prima naar Alberobello reizen. Ook is het mogelijk om vanaf hier te reizen naar onder andere Ostuni, Martina Franca en Ceglie Messapica. Als je graag met het openbaar vervoer reist, doe je er goed aan om te overnachten in Cisternino. Dit is natuurlijk de ideale uitvalsbasis om vanaf hier de regio Puglia goed te leren kennen, waarbij je optimaal gebruik kunt maken van het openbaar vervoer!

Openbaar vervoer is ook een stukje vakantie

Het leuke van reizen met het openbaar vervoer in Puglia, dat het reizen zelf, ook een stukje vakantie is. De Italiaanse treinstations zijn stuk voor stuk bezienswaardigheden en je ontmoet ook nog eens veel lokale mensen onderweg. Zij reizen immers ook met het openbaar vervoer, bijvoorbeeld voor hun werk, of om vrienden en familie te bezoeken. Gedurende je reizen met het openbaar vervoer hoef je zelf niets te doen, waardoor je alle tijd hebt om lekker om je heen te kijken. Heerlijk toch?

Prima openbaar vervoer in Puglia

In de zomermaanden is het ook prima mogelijk om naar het strand te reizen met het openbaar vervoer. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen op een mooie dag, om ’s morgens een mooie stad te bezoeken en aansluitend door te reizen naar een mooie kustplaats. Hiermee profiteer je maximaal van het openbaar vervoer. Voordeel van reizen met de trein of bus, is ook nog eens dat je lekker een wijntje kunt drinken, je hoeft immers niet meer te rijden met de auto. Vakantie op zijn best!

Tickets boeken treinreizen

Het is mogelijk om bij een ticketmachine vervoersbewijzen aan te schaffen voor de trein, maar dit kun je ook doen via de website van Trenitalia (dit is de NS van Italië). Dit laatste is natuurlijk ideaal als je zeker wilt zijn van je vervoersbewijs. Handig, als je bijvoorbeeld een krappe aansluiting hebt op een station, dan hoef je daar niet nog eens te zoeken naar een ticketmachine. Bovendien is het ook gewoon fijn reizen als je alles van tevoren goed geregeld hebt. Overigens zijn de treinen in Puglia zeer schoon, dus dat is ook wel zo fijn als je veel gebruik wilt maken van het openbaar vervoer.